flintes a scris:
Multumesc pentru raspuns ,dar eu nici nu cumpar nici nu vind intracomunitar. Eu montez aparataj electric (materialele pt desfasurarea activitatii le achizitioneaza societatea din Belgia)Tin sa mentionez ca societatea din UE pentru care eu o sa prestez servicii nu este platitoare de TVA.
Registrul operatorilor intracomunitari – se înfiinţează începând cu data de 1 august 2010 în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Registrul operatorilor intracomunitari care cuprinde
toate persoanele impozabile şi persoanele juridice neimpozabile
care efectuează operaţiuni intracomunitare.
- livrări intracomunitare de bunuri care au locul în România şi care sunt scutite de taxă potrivit prevederilor art. 143 alin. (2) lit. a) şi d) din CF;
- livrări ulterioare de bunuri efectuate în cadrul unei operaţiuni triunghiulare care se declară drept livrări intracomunitare cu cod T în România;
-
prestări de servicii intracomunitare efectuate de persoane impozabile stabilite în România în beneficiul unor persoane impozabile stabilite în Comunitate, altele decât cele scutite de TVA în statul membru în care acestea sunt impozabile;
- achiziţii intracomunitare de bunuri taxabile care au locul în România;
- achiziţii intracomunitare de servicii, efectuate de persoane impozabile stabilite în Comunitate în beneficiul unor persoane impozabile stabilite în România;
DVS, sunteti persoana IMPOZABILA
neplatitoare de Tva pana atingeti plafonul de 119000lei.
Amandoi trebuie sa va inregistrati in ROI.