avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cartea tehnica a imobilului.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cartea tehnica a imobilului.

Buna ziua.Revin cu o intrebare la dumneavoastra.Sunt presedinta a A.P. a unui bloc nou,construit in 2014 in Popesti-Leordeni.Am solicitat cartea tehnica a blocului primariei,dezvoltatorului si OCPI Ilfov.Toti au spus ca nu o au.Unde as mai putea sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: laur49 , utilizator 09:27, 13 Septembrie 2021
Sa nu incurcam lucrurile....

Eu ma refer la proces verbal pt predarea imobilului + partile comune catre Asociatie


Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2016
Adriantot, moderator
Si atunci cum v-ati mutat in bloc, cine v-a primit si in ce conditii?
Cereti Cartea tehnica de dezvoltator. Aaaa, ca toate documentele trebuia u facute in 'nspe exemplare, da, asta este. Oricum CT intra in costurile de achizitie a imobilului, deci este deja achitata de catre proprietari, iar dumnelui dezvoltatorul de locuinte trebuie sa predea personal un exemplar la as. de proprietari - daca era constituita la mutarea in bloc.
Daca v-ati constituit mai tarziu, incercati la primarie - spatiu locativ. Inca o data, in mod normal vi se preda un exemplar (presedintelui as. prop. care tre' sa faca o cerere in acest sens), in mod gratuit - dar interesele sunt altele...
Fiecare proprietar s-a mutat dupa ce a finalizat toate actele de VC.

Am cerut Cartea Tehnica de la Dezv si au zis ca nu mai au nimic, nici un act pt blocul nostru. Ceea ce nu cred.... eu am fost presedintele asociatiei inca de la inceput si nu am preluat nimic, desi le-am cerut-o in mai multe randuri.

Unde sa fac cerere, catre Primarie ?

Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2016
Adriantot, moderator
Pai chiar la Primarie - adica adresati-va primarului. Explicati toata tarasenia.
Chiar sunt curios si cu faza priving garantia...
Dezvoltatorul trebuia sa mai intocmeasca un exemplar complet pentru dvs - daca erati constituiti in as. proprietari. Daca nu erati inca constituiti, dezvoltatorul trebuia sa predea la Primarie exemplarul dvs. Oricum pote sa fie dezvoltatorul cat de zgarcit, 1-2 exemplare din CT tot trebuia (este obligat) sa le intocmeasca. Mergeti pe urma lor si faceti-va o copie - desigur cu banii dvs ... Insa este bine sa aveti aceasta CT si sa o completati la zi cu toate modificarile.
Succes!
Am sa fac demersurile cat mai repede, catre Primarie.

Va multumesc frumos pentru sfaturi.


Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2016
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Cartea tehnica a unui imobil lustelu lustelu Sintem proprietarii unor apartamente intr-un bloc nou,constituiti intr-o Asociatie de Proprietari legal infiintata. Dezvoltatorul refuza predarea Cartii ... (vezi toată discuția)
Dezvoltatorul nu vrea să ne dea cartea tehnică a imobilului. de unde putem obține o copie? razvanlupu razvanlupu Buna ziua, Suntem Asoc de Proprietari care in decurs de 2 ani incercam sa obtinem cartea imobilului de la dezvoltator ( dezvoltatorul nu doreste sub nici o ... (vezi toată discuția)
Lipsa cartea tehnica a blocului ADINABODESCU ADINABODESCU Buna ziua.Sunt presedinte al unei asociatii de proprietari la un bloc construit in 2014 in Popesti-Leordeni.Dezvoltatorul nu ne-a dat cartea tehnica a ... (vezi toată discuția)