avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general amortizare marca
Discuție deschisă în Contabilitate în general

amortizare marca

Buna ziua,

Pe data de 28.05.2015 s-au inceput procedurile pentru obtinearea unei marci, pana in prezent s-au platit taxe in valoare de 1900 lei. Abia pe 18.02.2016 s-a eliberat certificatul (am intrat in posesia marcii). Intrebarea mea este, amortizarea incepe sa se calculeze cu 01.03.2016? si pe ce perioada? pe certificat se precizeaza ca durata de protectie a marcii este de 10 ani, cu incepere de la data de 28.05.2015. cu posibilitatea de reinnoire. Se amortizeaza pe durata 01.03.2016 - 28.05.2025?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Contabilitate Brasov , Contabil 16:25, 24 Februarie 2016
Toate taxele achitate pana la eliberarea certificatului de marca se inregistreaza la avansuri ptr imobilizari necorporale, ulterior se face regularizarea, iar amortizarea se face din momentul obtinerii marcii, pe perioada de valabilitate a acestuia (de obicei 10 ani).

Monografie:

- taxele (inclusiv ultimul, pentru eliberarea certificatului): 4094 = 404 10 lei
- primirea certificatul de marca: 4094 = 404 -10 lei si 205 = 404 10 lei
- amortizarea: 2805 = 205 10/10 = 1 leu/an

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare si amortizare marci Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! Am o speta: Societatea vinde produse parafarmaceutice si isi inregistreaza la OSIM marci pentru anumite produse comercializate. In urma acestei ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila - drept de autor Izolda.Raduly Izolda.Raduly Monografie contabila - drept de autor Buna ziua, Va rog frumos, sa ma ajutati cu un raspuns vizavid de urmatoarea speta: O societate achizitioneaza un ... (vezi toată discuția)
Amortizare licenta office gabi.b gabi.b Cum inregistrez in contabilitate achizitia unei licente Office in valoare de 746 lei + tva? Cum se calculeaza si se inregistreaza amortizarea, in ce conturi ... (vezi toată discuția)