Buna ziua, am avut un accident rutier soldat cu vatamarea corporala a unei persoane. Dupa mult timp pierdut prin instanta, m-au scos vinovat si m-au condamnat la 6 luni de inchisoare, cu suspendare pentru vatamare corporala din culpa. Ma mai obliga sa platesc 8.000 lei pentru daune morale, aproximativ 3000 lei la spital unde a fost internat si 3.500 cheltuieli judiciare.
As vrea sa stiu cand si cum trebuie sa platesc acesti bani, pentru ca sunt cam multi si nu am posibilitatea sa ii platesc momentan.
Acesti bani reprezinta zilele de spitalizare si de ingrijiri medicale de care a aavut nevoie persoana vatamata. Se platesc direct persoanei pe care ati accidentat-o cu chitanta neaparat.Trebuie sa-i platiti macar in rate depinde cum va intelegeti.
In dispozitivul hotariri de condamnare sunt precizate modalitatile de plata si in favoarea cui trebuiesc platite.
Neplata lor atrage o alta raspundere. In ce priveste termenul de plata, acesta poate fi discutat cu fiecare in parte,stabilit de comun acord,fara a se ajunge le executare...:)