avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dovada cu drept de circulatie - accident soldat cu 5 ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dovada cu drept de circulatie - accident soldat cu 5 victime, alcoolemie 0.23 in aerul expirat

Buna seara as dori sa stiu daca pot obtine o dovada cu drept de circulatie si cum treubuie sa procedez.
Astazi se implinesc 3 luni de cand am avut accidentul.M-am rasturnat cu masina intr-o sambata noaptea intr-o curba, pe un drum judetean fara indicatoare rutiere sau linie continua/discontinua.

citez din dovada pe care mi-a dat-o politistul de la locul accidentului

"A condus auto cu nr BR 21 ALX pe dj 212 cu o concentratie alcoolica de 0.23 mg/l in aerul expirat si a fost implicat intr-un accident soldat cu vatamarea corporala a 5 persoane. Prezenta s-a eliberat la data de 22.08.2010 ora 04 fiind fara drept de circulatie":(

Mentionez ca in declaratie am declarat evitarea unui caine pe sensul opus de mers.

Doua dintre victime au depus plangere penala pentru daune morale:(. si din ce am inteles eu as putea primi dovada cu drept de circulatie,dar permisul o sa-l primesc dupa solutionarea cazului:((,asta daca o sa se decida in favoarea mea:(

Astept raspuns.

Multumesc frumos:)
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:29, 22 Noiembrie 2010
In functie de leziunile suferite de persoanele vatamatw. in urma accidentului,medicul legist va concluziona in certificate medico-legale asupra numarului de zile de ingrijiri medicale pe care le necesita persoanele accidentate.
In functie de acest numar de zile va fi stabilita si incadrarea juridica a faptelor dvs.
Puteti solicita,in scris, la procurorul care supraveheaza instrumentarea cauzei sa vi se emita dovada cu drept de circulatie,pe care trebuia sa o reinnoiti in fiecare luna.
Sansele sa vi se admita cererea sunt totusi destul de reduse.
Ati putea solicita procurorului de caz acordarea dreptului de conducere , insa in cazul vatamarilor corporale pe fondul conducerii sub influenta bauturilor alcoolice , riscati ca cererea dvs sa fie respinsa .
Trebuie sa asteptati sa vedeti daca cele 5 persoane au fiecare peste 10 zile de ingrijiri medicale ptr a putea actiona in continuare in vederea impacarii cu acestea ca sa isi retraga plangerile impotriva dvs .
cele doua victime care au fost in spital au 28 respectiv 35 de zile de spitalizare:|

deci daca ei au depus plangere si o sa fiu dat in judecata nu o sa pot conduce pana la solutionarea cazului?...

sper sa primesc dovada:-s :(
Ultima modificare: Duminică, 21 Noiembrie 2010
dodo_alx17, utilizator
Este vorba despre numarul de zile de ingrijiri medicale acordate de medicul legis,nu de numarul de zile de spitalizare.Mediul legist in urma consultului partilor vatamate,in functie si de actele medicale ale acestora,urmeaza a se pronunta.
Daca vor fi peste 60 de zile de ingrijiri medicale,acordate de medicul legist,este posibil sa fiti condamnat ,situatie in care carnetul de conducere va va fi anulat,putand ca dupa 1 an de la ramanerea definitiva a sentintei de condamnare sa formulati cerere pentru examinare in vederea redobandirii permisului de conducere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie corecta? aqvila2007 aqvila2007 Bunica mea a fost victima unui accident de circulatie,(bunica nefiind vinovata).Soferul respectiv a fugit de la locul accidentului fiind prins la vreo 60 ... (vezi toată discuția)
Urmarile unui accident sub influenta alcoolului soldat cu victima laurentiu832004 laurentiu832004 Buna ziua, am apelat la dumneavoastra pentru a ma indruma ce e de facut in situatia in care am sa o explic mai jos si ce urmari va avea asupra mea:in urma cu ... (vezi toată discuția)
Accident rutier llumi llumi Buna ziua! In data de 01.09.2010...tatal meu a avut un grav accident rutier...l-a lovit un autoturism pe trecerea de pietoni...in urma accidentului tatal meu ... (vezi toată discuția)