avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... urmarile unui accident sub influenta alcoolului soldat ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

urmarile unui accident sub influenta alcoolului soldat cu victima

Buna ziua, am apelat la dumneavoastra pentru a ma indruma ce e de facut in situatia in care am sa o explic mai jos si ce urmari va avea asupra mea:in urma cu cateva zile mai exact luni dimineata in jurul orei 10 venind de la o petrecere unde consumasem in jur de 500g vin am accidentat din spate un autovehicol care conducea in fata mea dupa impact a sosit politia si ambulanta,sotia soferului pe care lam accidentat acuza dureri de gat si a fost transportata la spital,dupa care mi sa efectuat testul de alcoolemie care a esit pozitiv cu rezultatul de 0.55g alcool in aerul expirat mi sau luat declaratii cu privire la accident dupa care am fost dus la IML pentru recoltarea sangelui;In momentul de fata victima este internata in spital cu ceva la gat (nu stiu ce)u cunosc nici rezultatul alcolemiei in sange de oare ce nu a sosit inca.
Victima mi-a cerut 5mii euro pentru a nu depune plangere bani pe care mi-e imposibil sa ii obtin.
Va rog sa imi spuneti ce pot pati in acest caz cu privire la hotararea instanteisi apoi la ne posibilitatea de achitare a pagubelor create in urma accidentului,
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 04:03, 30 Octombrie 2010
Alcoolemia din sange va fi peste 1,in functie de zilele de spitalizare si ingrijiri medicale,instanta va hotara suma daunelor morale si materiale ,care normal se platesc de asiguratorul la care aveti R.C.A dar avand in vedere ca ati consumat alcool nu cred ca puteti face nimic cu asigurarea,o sa primiti o pedeapsa cu suspendare si anularea permisului.Luati legatura cu un avocat care se ocupa de asemene cazuri daca aveti posibilitatea.
Ultima modificare: Vineri, 29 Octombrie 2010
rares85, utilizator
Valoarea alcoolemiei rezultate ca urmare a controlului alcooltest,se va dubla in urma recoltarii probelor biologice,situatie in care va va fi intocmit dosar penal pentru conducerea unui autoturism cu o imbibatie alcoolica peste cea prevazuta de lege,fapta care se sanctioneaza cu inchisoarea la 1 an la 5 ani.
Permisul de conducere va va fi anulat,urmand ca la 1 an de la ramenerea definitiva a hotararii de condamnare a instantei sa puteti introduce cerere pentru examinare in vederea obtinerii unui nou permis.
In privinta despagubirilor civile,trebuie sa asteptati ca medicul legist sa se pronunte asupra numarului de zile de ingrijiri medicale pe care le va acorda partii vatamate pentru a vedea apoi daca puteti ajunge la o intelegere cu aceasta in privinta acestora.
De fapt concluziile medicului legist ,inserate in certificatul medico-legal, sunt cele care determina incadrarea juridica a celeilalte fapte care vi se va retine in sarcina.
Daca va obtine pana in 60 de zile de ingrijiri medicale este recoamndabil sa ajungeti lao intelegere,daca acest numar va fi depasit si incadrarea juridica va fi alta ,indiferent daca va impacati sau nu actiunea penala va continua impotriva dvs pe aspectul privind vatamarea corporala.
In aceasta din urma situatie partea vatamata va fi despagubita de instanta prin hotarare,in masura in care va dovedi prin probe(acte,martori,expertiza,alte probe) cuantumul despagubirilor.
Daca nu aveti cazier judiciar,daca veti recunoaste savarsirea faptelor atat la cercetari,cat si in instanta,in functie de circumstantele dvs.personale este posibil sa vi se acorde o pedeapsa cu suspendarea executarii,conf.art.81 c.pen.
Astfel cum am arata permisu va va fi suspendat.
Deci recomandarile ar fi:
1.Sa asteptati intai concluziile medicului legist in privinta numarului de zile de ingrijiri medicale pentru ca apoi,in functie si de inadrarea juridica, sa reluati eventual discutiile in privinta cuantumului despagubirilor, cu partea vatamata
2.Mergeti la aceasta la spital si incercati sa o ajutati daca are anumite nevoi,dar spastrati actele justificative ale cumparturilor dvs.pentru aceasta (facturi,chitante,etc)
3.Daca aveti posibilitati,angajati-va un avocat care sa va sustina cauza in mod profesionist

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de circulație SMarcel SMarcel Bună ziua Accident de circulație. În luna martie am avut un accident de circulație, lângă comuna Adâncata, județul Ialomița. Am intrat cu viteză ... (vezi toată discuția)
Despăgubire victimă vinovată de producerea accidentului auto: la ce sumă ne putem aștepta? Alyna2019 Alyna2019 Buna ziua. Sotul meu, sofer profesionist de aproape 20 ani, a fost implicat intr un accident, cu tirul pe care l conducea. Pe directia lui de mers, 4 tineri , ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima savinmarius savinmarius acum un an de zile am avut un accident cu victima si alcool la aparatu cu echilotestu mia iesit 0.80 dupa care am dus la recoltarea de sange la care miau ... (vezi toată discuția)