avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA - decontare serviciu ca dauna
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA - decontare serviciu ca dauna

Am ramas in pana cu un camion pe o autostrada din Germania in 2014.
A venit Politia si au chemat o societate de la CNADR-ul lor sa ma remorcheze.
Le am semnat un document in care se preciza ca au facut acest serviciu.
Au zis ca trimit factura sa o achit.
Nu am primit nimic de la ei.
Acum am vrut sa fac asigurarea RCA si vad ca figurea in baza CEDAM cu eveniment.
Ei au cautat si au gasit soc de asigurare a mea si au decontat serviciul la asigurari.
Este corect asa?
Macar asigurarile ma putea informa .
Acum cu acest eveniment asigurarea e mult mai scumpa.
Ce as putea face?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 10:39, 27 Februarie 2016
Problema este destul de incurcata. Dvs. nu ati provocat un accident de circulatie. Prin asigurarea RCA se platesc daunele provocate de un accident (inclusiv transportul) produs din vina dvs. Societatea care a remorcat autovehiculul trebuia sa se adreseze proprietarului autovehiculului pentru plata serviciului, nicidecum societatii de asigurare. Probabil ca in Germania asa sunt regulile. Societatea de asigurare a platit o despagubire, prin urmare, este indreptatita sa aplice sistemul bonus-malus.
Dvs. trebuie sa depuneti un memoriu la societatea de asigurare in care sa aratati situatia reala si sa solicitati anularea penalizarii (malus) la polita de asigurare incheiata. Societatea de asigurare are posibilitatea de a se indrepta impotriva proprietarului printr-o actiune de regres. Daca nu reusiti sa rezolvati litigiul pe cale amiabila singura solutir este chemarea societatii de asigurare in instanta.
Va doresc succes.
ing. Ioan Ciobanu
Va multumesc
Am solicitat societatii de asigurare sa imi trimita baza legala a acestei plati.
Ei nu m au anuntat si eu nu am stiut pina cind am vrut sa fac asigurarea.
Buna ziua,

Orice dosar de dauna extern pe carte verde se instrumenteaza prin solicitarea unei declaratii a soferului care a produs evenimentul.

Verificati, cresterea clasei bonul/ malus s-ar putea sa nu fie din acest incident - tractarea unui vehicul ramas in pana - nu este acoperit de polita RCA/ Carte Verde.

Solicitati agentului/ brokerul dvs. sa faca aceste verificari - ce daune au fot inregistrate in istoricul bazei CEDAM.
Multumesc.
De aici este.
Am facut plingere la ei dar a trebuit sa cumpar RCA scump.
IRIS AG BROKER a scris:

Orice dosar de dauna extern pe carte verde se instrumenteaza prin solicitarea unei declaratii a soferului care a produs evenimentul.

VONPAUL006 a scris:

Le am semnat un document in care se preciza ca au facut acest serviciu.

Oare asta o fi fost documentul?

Alte discuții în legătură

Plata despagubire fara sa fie accident!!! VONPAUL006 VONPAUL006 Am ramas cu masina in pana pe o autostrada in Germania. A venit Politia si a chemat sa ma tracteze intr o parcare. Am semnat pe un ... (vezi toată discuția)
Asigurare daune materiale, accident rutier ContSters325492 ContSters325492 Buna seara, mi-am incredintat autovehiculul personal lui x,acesta a produs un accident rutier, din care au rezultat avarii la ambele autovehicule. Dauna ... (vezi toată discuția)
Polita rca cu malus cole10 cole10 Buna ziua! Am nevoie de un sfat in privinta politelor RCA. Acum mai bine de 2 ani, in septembrie 2009 am avut un accident foarte usor, eu fiind vinovatul. ... (vezi toată discuția)