Buna seara, mi-am incredintat autovehiculul personal lui x,acesta a produs un accident rutier, din care au rezultat avarii la ambele autovehicule.
Dauna materiala provocata autovehiculului meu, a fost suportata de x, insa dauna provocata celuilalt autovehicul avariat ,refuza sa o suporte,cu atat mai mult, insista ca dauna sa fie suportata in baza asigurarii mele RCA.
Nu mi se pare corecta aceasta varianta,ca eu sa suprt consecintele acestui accident in viitor,platind in plus la urmatoarele polite de asigurare pentru simplul fapt ca el vinovatul nu vrea sa suporte si cealalta dauna provocata.
Adevarat ca in orice accident rutier se plateste cu asigurarea autovehicolelor implicate, insa cum as putea sa refuz plata pe asigurarea autovehicului meu, avand in vedere ca eu am fost de buna credinta, facand chiar un favor lui x, iar acesta sa -mi solicite despagubirea partii vatamate, parte pe care x a prejudiciato.
Va rog sa ma ajutati, si sa imi sugerati o cale, prin care nu-mi va atrage alte litigii.
Va multumesc
Puteti sa incercati sa faceti o plangere la ASF (fosta CSA Comisia de supraveghere a asigurarilor) sau sa vorbiti cu societatea de asigurari unde aveti dvs RCA sa nu va introduca pe dumneavoastra cu accident in baza CEDAM ci pe cel implicat, ca sa nu aveti de suferit la viitorul bonus malus. Este doar o sugestie!
Polita rca cu malus
cole10
Buna ziua!
Am nevoie de un sfat in privinta politelor RCA. Acum mai bine de 2 ani, in septembrie 2009 am avut un accident foarte usor, eu fiind vinovatul. ... (vezi toată discuția)