avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale delegarea de competente intr-o societate pe actiuni
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

delegarea de competente intr-o societate pe actiuni

Cum ar trebui sa se procedez corect avand in vedere urmatorul aspect.
O societate pe actiuni dintr-o tara membra ue isi infiinteaza in Romania o sucursala.Isi numeste printr-o procura reprezentant legal pe X acordandui functia de administrator al societatii.Intrebare este ,in cazul in care acest administrator doreste sa imputerniceasca sau sa delege competente catre un alt angajat in ceea ce priveste partea de RU (incheierea CIM ,suspendare, modificarea, si deciziile de concediere)cum va trebui legal sa procedeze acest administrator?
1. Il va imputernici printr-o procur speciala in fata notarului?
2.Va emite o decizie interna ?
va fi nevoie sa fie convocat consiliul de actionarilor avand in vedere ca vorbim de o S.A.?
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 16:56, 24 Februarie 2016
Prin Actul constitutiv al societatii se prevede ce atributii are administratorul acesteia. De regula, una din atributiile acestuia este angajarea personalului.
Delegarea acestei competente catre o alta persoana, care nu are calitatea de administrator, se poate face cu acordul AGA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnarea deciziei de concediere de catre asistent manager sau inspector ru FRD FRD Poate semna asistentul manager sau inspector RU decizia de concediere in locul administratorului socieatii ? este legal? (vezi toată discuția)
Suspendare din functie administrator unic etta etta Actionarul majoritar al unei SA il poate suspenda din functie pe administratorul unic? (vezi toată discuția)
Aprobare/modificare structura organizatorica Lipi Lipi Va rog, o mana de ajutor... Lamuriti-ma pentru ca altfel iese cu scantei intre mine si colega... Puneti in balanta 30 de ani experienta (ea) si incapatanare ... (vezi toată discuția)