avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Coasigurati
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Coasigurati

Buna ziua,
Am o nelamurire referitoare la persoanele coasigurate. Un parinte poate avea copilul in varsta de 26 de ani acre nu are niciun venit ca si coasigurat? Sau care este procedura legala ca un copil sa fie beneficieze de asigurare?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:44, 25 Februarie 2016
1. Copiii nu fac parte din categoria persoanelor ce pot beneficia de asigurare fara plata contributiei in calitate de coasigurati ai salariatului.

2. Cititi pe:

[ link extern ]

[ link extern ] /
MariaRamona a scris:

... Un parinte poate avea copilul in varsta de 26 de ani acre nu are niciun venit ca si coasigurat? Sau care este procedura legala ca un copil sa fie beneficieze de asigurare?
Multumesc!

Potrivit Legii 95/2006, pentru a beneficia de serviciile medicale oferite de stat o persoana trebuie sa se asigure in sistemul de sanatate. Daca nu are nici un venit se poate asigura in sistemul de sanatate prin incheierea unui contract de asigurare cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate .

Venitul minim asigurat este salariul minim pe economie (1050 lei) iar contributia lunara este de 5,5% din venitul asigurat.
In cazul venitului asigurat egal cu salariul minim pe economie contributia este de 58 lei pe luna.

Actele necesare pentru incheierea contractului de asigurare, cu care trebuie sa va prezentati la CJAS:
- copie carte identitate/buletin
- certificat de atestare fiscala pentru a dovedi ca nu obtineti venituri din alte surse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare de sanatate pentru o persoana fara venituri si domiciliu pe teritoriul romaniei RalucaB22 RalucaB22 Buna ziua, as dori sa stiu daca este posibil sa obtin asigurarea sanatate de la CNAS ,in conditiile in care nu am realizat nici un venit pe teritoriul ... (vezi toată discuția)
Cas persoane care lucreaza in ue lorelena1306 lorelena1306 Am rugamintea sa ma ajutati cu cateva informatii: Am o ruda care este plecata in Italia de cativa ani. Acolo este platitoare de taxe la statul italian. Ar vrea ... (vezi toată discuția)
Procedura plata asigurare medicala facultativa (cass)? isty1981 isty1981 Buna ziua! Nu am nici un venit dar as dori sa platesc contributia de CAS pentru a fi asigurat medical. Cat trebuie sa platesc lunar? Unde sa incep? Care ... (vezi toată discuția)