avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... calculul consumului de apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

calculul consumului de apa

Buna ziua.Am achizitionat un apartament intr-un bloc in care plata consumului de apa se face doar pe baza cotei indiviza. Mi s-a comunicat de catre administratorul blocului ca s-a ajuns la varianta aceasta de plata in urma unei Hotarari a Asociatiei de proprietari anterioara achizitiei mele in acel imobil. Pentru optimizarea consumurilor si plata DOAR A CONSUMULUI PROPRIU, am achizitionat apometre care au fost instalate si am obtinut si Procesul Verbal care atesta calitatea acestora si faptul ca sunt sigilate. Ce pot face ca incepand de luna viitoare sa pot plati doar cantitatea de apa consumata si inregistrata de apometrele din apartament, conform consumului real?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 21:28, 27 Martie 2016
Mergeti la sediul asociatiei si depuneti copii ale documentatiei apometrelor, indexul... Solicitati sa vina administratorul sa verifice indexul, sa sigileze apometrul in instalatie. Apoi la data stabilita de conducerea asociatiei transmiteti indexul la asociatie ca sa platiti cat consumati si eventualele pierderi sau diferente.
In primul rand ca plata apei, daca apartamentele nu sunt contorizate, se face in functie de numarul de persoane, conform legislatiei in vigoare. O hotarare a asociatiei de proprietari nu poate sa incalce legile.

In al doilea rand trebuie ca aceasta contorizare sa se faca la nivel de asociatie astfel incat consumul dv. in baza apometrelor sa fie luat in calcul.
Multumesc. Dar daca ceilalti locatari nu sunt de acord sa faca aceasta investitie eu trebuie sa ma supun si sa platesc in continuare mai mult decat consum?
Da, pentru ca sunteti in minoritate si intr-o asociatie hotararile se iau cu majoritate de voturi, iar minoritatea se supune.
Aveti insa dreptul sa-i convingeti pe vecinii dv. ca e mai corect sa se faca aceasta contorizare.
In fosta locuinta aveam centrala de apartament si deci consumul de apa rece era contorizat si comunicam lunar administratiei indicii inregistrati in apometre. De ce nu se poate face si fara centrala proprie acelasi lucru?

Alte discuții în legătură

Instalare apometre apa calda-rece fara acordul asociatiei razvancost razvancost Pot sa imi instalez apometre si sa oblig administratia sa inregistreze consumul (si sa platesc in consecinta) daca toti ceilalti platesc pausal?: nu folosesc ... (vezi toată discuția)
Prezenta administratorului la schimbarea apometrelor mada_tuica mada_tuica Buna ziua, As vrea sa stiu daca este nevoie ca administratorul sau presedintele sa fie prezenti sau sa constate schimbarea apometrelor. In urma ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , locuiesc in baia mare intr-un bloc de locuinte care ... s-dan s-dan Buna ziua , locuiesc in Baia Mare intr-un bloc de locuinte care are 33 apartamente ( o singura scara ) si avem contorizare individuala pentru apa rece , apa ... (vezi toată discuția)