avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Expropriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Expropriere

Buna ziua,

In 2004 s-a executat o sistematizare a raului ocazie prin care o fasie de aproximativ 1000 mp a disparut din proprietatea mea facand acum parte din malul raului respectiv drum de acces de-a lungul malului.
In cadrul sistematizarii au taiat mai muti arbori mari aflati la limita proprietatii mele.
Acum vreau sa fac cadastru pentru proprietate si vreau sa stiu daca pot cere primariei sa suporte costurile cu cadastru sau sa cer despagubire pentru micsorarea proprietatii cu 1000 mp ?
Cel mai recent răspuns: DUM_LIVIU , utilizator 12:04, 12 Februarie 2018
Atunci cand s-a facut expropierea, nu ati fost despagubit?
Buna ziua,
Nu a existat o expropriere in adevaratul sens al cuvantului. Au zis ca trebuie sa taie copacii de pe marginea raului, au intrat cu utilajele pe teren si in final au facut drum pe terenul meu si gardul l-am mutat cativa metrii mai spre interior. Nu au binevoit sa faca cadastru si sa vada cat mi-au luat din pamant. Am inceput eu sa fac acum cadastru si colcluzia este o pierdere de > 400 mp intravilan. Ce pot sa fac ?
Nu, si dupa un an si jumatate avocatul imi spune ca nu trebuia sa facem proces pe Expropriere deoarece nu s-a facut exproprierea. Eu la vremea respectiva am spus avocatului acest lucru, mai mult decat atat am prezentat un proiect de lege prin care in lucrarile respective era trecuta si o suma pentru expropriere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, ieri i-am spurprins pe padurar si pe primar marcand ... Buna ziua, Ieri i-am spurprins pe padurar si pe primar marcand doi copaci din care unul este pe hotar si un altul care este pe ternul meu dar este in afara ... (vezi toată discuția)
Teren ramas fara drum (expropriere) iacobcristian iacobcristian Buna ziua Problema mea este o problema legata de o expropriere sau mai bine spus de incalcarea proprietatii .Am cumparat un teren de 4125 mp care are ... (vezi toată discuția)
Teren ramas fara drum iacobcristian iacobcristian Buna ziua Problema mea este o problema legata de fond funciar sau mai bine spus de incalcarea proprietatii(expropriere cred…).Am cumparat un teren de ... (vezi toată discuția)