avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocatura pro bono
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocatura pro bono

Buna ziua
Intr-un litigiu de munca, reclamantul a fost reprezentat de un avocat, care la fond a spus ca nu doreste cheltuielile de judecata intrucat cauza este pro bono. Instanta de fond a respins actiunea reclamantului, iar acesta a declarat apel. In apel acelasi avocat a solicitat si cheltuieli de judecata. E posibil acest lucru? Daca odata a declarat ca, cauza e pro bono, poate in apel sa solicite cheltuieli de judecata?
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 14:24, 26 Februarie 2016
Da. Poate cere cheltuieli de judecata pentru ca in primul rand cheltuielile de judecata nu sunt reprezentate numai de onorariul avocatului. Mai mult decat atat, de regula, fiecare contract de asistenta juridica se incheie pe faza procesuala nu pe dosar. Deci nu ii poate interzice nimeni in prima instanta sa nu ia niciun leu onorariu, iar in apel sa ia.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultanta juridica ndb ndb Un cald salut tuturor, Va rog sa ma dumiriti in urmatoarea situatie: - RADET-ul a intentat proces asociatiei noastre pentru ca le-au fost furate ... (vezi toată discuția)
Contract de asistenta juridica anca.popescu anca.popescu trebuie s-o reprezint pe cumnata mea la ONRC evident, nu pot sa-i iau bani ce trec in contractul de asistenta juridica la onorariu? (vezi toată discuția)
Acuzatie talharie estrela2126 estrela2126 am angajat un avocat pt un dosar talharie din faza de cercetare.mi-a cerut 3000 lei.urmarirea penala s-a incheiat si s-a trimis dosarul in instanta. mi-a ... (vezi toată discuția)