avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Construiere imobil fara acord vecin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Construiere imobil fara acord vecin

Buna ziua!Am cumparat un imobil pe care in anul 1998 l- am demolat partial binenteles cu toate avizele si autorizatia de demolare.Dupa care am construit pe vechiul amplasament unde am demolat si deasemenea si peste cele doua camere care au ramas din vechea constructie o casa cu etaj mansardat.Mentionez ca am toate avizele si autorizatia de construire in afara de acordul vecinilor care nu mi sa cerut nici de la primarie si nici de o alta institutie in demersul meu de a obtine avizele precum si autorizatia de constructie.Problema mea este ca am construit pe vechiul amplasament iar streasina(30 cm) este la vecinul din dreapta,apa pluviala este colectata si se scurge pe proprietatea mea si de asemenea am si parazapezi.Cu toate acestea vecinul ma ameninta cu demolarea pentru ca am construit fara acordul lui.Ce se poate intampla in acest caz?Nu exista un termen de prescriptie deoarece au trecut 18 ani?Se poate considera viciu ascuns in eventualitatea unei vanzari a imobilului?Respect.

Alte discuții în legătură

Construire imobil fara acordul vecinilor vonbraun vonbraun Buna ziua!Am cumparat un imobil pe care in anul 1998 l- am demolat partial binenteles cu toate avizele si autorizatia de demolare.Dupa 2 ani am construit pe ... (vezi toată discuția)
Streasina, picatura apei dobrote46@yahoo.com dobrote46@yahoo.com Buna seara Am o casa in constructie. S-a construit in locul unei case vechi care s-a demolat, la distanta de 60-70 cm fat de gardul cu vecinul (pastrind ... (vezi toată discuția)
Streasina in curtea mea just_me_12345 just_me_12345 Buna ziua! Vecinul meu a construit casa pe hotar, cu intreaga streasina (aproape un metru) pe terenul meu, si burlane puse aiurea, care nu isi indeplinesc ... (vezi toată discuția)