Buna ziua!Am cumparat un imobil pe care in anul 1998 l- am demolat partial binenteles cu toate avizele si autorizatia de demolare.Dupa 2 ani am construit pe vechiul amplasament unde am demolat si deasemenea si peste cele doua camere deja existente o casa cu etaj mansardat.Mentionez ca am toate avizele si autorizatia de construire in afara de acordul vecinilor pe care nici o institutie nu mi la solicitat in demersul meu de a obtine avizele precum si autorizatia de constructie.Problema mea este ca am construit pe vechiul amplasament iar streasina(60 cm) este la vecinul din dreapta,apa pluviala este colectata si se scurge pe proprietatea mea si de asemenea am si parazapezi.Cu toate acestea vecinul ma ameninta cu demolarea pentru ca am construit fara acordul lui.Ce se poate intampla in acest caz?.Respect.
Streașina fiind la vecinul , acesta va putea solicita desființarea acesteia. Trebuia să fiți prevăzător . Ați arătat că aveți AC dar categoric, prin aceasta nu vi s-a permis construirea streașinii pe proprietatea vecinului. Nici nu era nevoie să vă spună că aveți nevoie de acordul acestuia deoarece , în mod categoric, era stabilită o limită față de hotarul vecin. Probabil vechea construcție nu avea streașina pe proprietatea vecinului.Prin urmare, încercați să vă înțelegeți, căci vecinul are dreptate.