avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice URGENT!!!!! Valorificare autoturism casat
Discuție deschisă în Achiziţii publice

URGENT!!!!! Valorificare autoturism casat

Spuneti-mi va rog pentru un autoturism care a fost evaluat la 300 ron(3 mil de lei vechi) ,mai e cazul sa organizam licitatie pentru a-l valorifica? Practic este limpede ca nu o sa vina nimeni pentru ca autoturismul nu mai are decat o parte din componente pe el, de fapt costurile generate de organizarea licitatiei ajung la valoarea de evaluare a autoturismului,deci....Ce putem face?Mentionez ca suntem INSTITUTIE PUBLICA. Cea mai simpla metoda ar fi sa il valorificam ducandu-l la fier vechi, dar avem voie sa facem acest lucru? Daca da, care este temeiul legal?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 11:17, 5 August 2009
In aceasta situatie in care nu il mai puteti valorifica, s-ar impune acest demers, respectiv sa duceti autoturismul la REMAT, intrucat, inacest fel, va veti putea scadea si de la plata impozitelor, nu are sens sa va incarcati cu el la plata., daca este inutilizabil.
Multumesc, dar ce temei legal voi invoca in referatul pe care il voi intocmi?
Este legea contabilitatii ...odata amortizate bunurile pot fi casate. Dumneavoastra practic casati acest bun!
B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Patrimoniul firmei radiate PANFILE CONSTANTA PANFILE CONSTANTA Am avut o firma care a fost radiata in luna aprilie 2013. Firma a ramas cu un autoturism achizitionat in 1994,amortizat total. Acum doresc sa o duc la fier ... (vezi toată discuția)
Inregistrare cladire si utilaje Cineva anonim Cineva anonim Buna ziua. In contabilitate a fost inregistrata initial o cladire cu tot cu utilaje( a fost preluata de la institutia ierarhic superioara). Nu s-a cunoscut ... (vezi toată discuția)
Casare mijloace fixe ela30 ela30 Buna ziua, Doresc sa casez niste utilaje vechi(peste 15 ani). Amortizarea nu a fost calculata integral desi din punct fiscal trebuiau amortizate in 8 ... (vezi toată discuția)