avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prelucrarea datelor cu caracter personal având ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prelucrarea datelor cu caracter personal având funcție de identificare

Buna ziua,

avand in vedere prevederile legii 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, respectiv urmatoarele articole:

Domeniu de aplicare

(4) Prezenta lege se aplică prelucrărilor de date cu caracter personal efectuate de persoane fizice sau juridice, române ori străine, de drept public sau de drept privat, indiferent dacă au loc în sectorul public sau în sectorul privat.

Prelucrarea datelor cu caracter personal având funcție de identificare

Art. 8. - (1) Prelucrarea codului numeric personal sau a altor date cu caracter personal având o funcție de identificare de aplicabilitate generală poate fi efectuată numai dacă:
a) persoana vizată și-a dat în mod expres consimțământul;

as vrea sa stiu daca pe baza acestor articole pot da in judecata un individ care mi-a facut publica adresa la avizierul asociatiei de proprietari al carei presedinte sunt, fara a ma intreba daca sunt de acord cu acest lucru. Mentionez ca nu locuiesc in acel imobil si i-am aratat individului cardul de identitate intr-o discutie particulara. In acel bloc nu intra doar locatarii ci si persoane dubioase, boschetari etc, care imi pot afla astfel adresa si cand nu sunt acasa. Pt informarea locatarilor am considerat ca este suficient sa afisez la avizier numele si nr meu de telefon. Intrucat nu am gasit in lege nici o sanctiune aplicabila in acest caz, ce anume as putea sa-i pretind acestui individ in instanta, daune morale?
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Februarie 2016
prettydaniola, utilizator

Alte discuții în legătură

Copie dupa cartea de identitate la pensiuni AntiSecretare AntiSecretare Am fost la o pensiune din Cluj-Napoca si mi s-a cerut cartea de identitate. Dar nu au fost notate doar datele, ci i s-a facut o copie (nu am vazut copia, nu ... (vezi toată discuția)
Leg.677 Ileana Cioteanu Ileana Cioteanu Buna ziua, va rog sa-mi comunicati daca pot fi acuzata de incalcarea disp. leg 677 /2001 in cazul in care afisez public portretul unei persoane care mi-a ... (vezi toată discuția)
Prelucrare date personale cu caracter confidential alexarpad2003 alexarpad2003 Eu sunt programator si am creat un sistem online catalog scolar. Am fost la diferite scoli cu o oferta ( 10 lei / luna de elev ) in care ma ofeream eu sau ... (vezi toată discuția)