avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum se calculeaza termenul de apel?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum se calculeaza termenul de apel?

Va rog frumos sa imi spuneti daca termenul de depunere de 30 de zile a unui apel , se calculeaza pe zile calendaristice , sau zile lucratoare ? Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Niunin Tiberiu , Consilier juridic 17:00, 9 Mai 2018
Art. 181 Cod proc.civ., calculul termenelor
alin. (1)
2. când termenul se socoteşte pe zile, nu intră în calcul ziua de la care începe să curgă termenul, nici ziua când acesta se împlineşte.

De la data (data poştei) comunicării hotărârii primei instanţe, număraţi 30 zile consecutive începând cu ziua data poştei, apoi "daţi jos" ziua comunicării şi ziua care este a 30 -a la numărătoare. Cele 2 zile "date jos" se adaugă celor 30 zile care reprezintă termenul. Dacă ultima zi a celor 30+2 zile "cade" într-o zi liberă (sâmbătă, duminică sau sărbători legale), termenul se prelungeşte până la prima zi lucrătoare (inclusiv) şi este considerat fără întârziere.

Succes !
ok . multumesc . ramine sa astept...:whistle:
~ Conținut șters la cerere ~
Data comunicării, adică data poștei de pe plic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns la intampinare in 10 zile! carasclaudiu carasclaudiu Buna. Trebuie sa depun un raspuns la o intampinare la Tribunal in termen de 10 zile de la primirea prezentei. Pe plic apare data de 7.10.2014 si tot in acesta ... (vezi toată discuția)
Termenul de apel simonaiulia simonaiulia daca o hotarare a fost data pe 10 decembrie 2014 si are drept de apel 30 zile de la comunicare , cum se considera cele 30 zile ? calendaristice sau lucratoare ... (vezi toată discuția)
Calcul data depunere apel Chestiuta Chestiuta Buna ziua, As dori sa stiu si eu pana cand pot depune apelul , plicul este primit pe 11 martie si am termen 10 zile. PE 21 sau 22 este ultima zi ? Multumesc. (vezi toată discuția)