avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchiriere apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchiriere apartament

Buna ziua!Va rog mult daca ma puteti ajuta in urmatoarea situatie:
-Este vorba despre apartamentul parintilor mei.
-Mostenitori legali sunt eu,sora mea si fratele meu(cel din urma fratele nostru este decedat si el)
-Avem facuta decat succesiunea dupa mama,cel dupa tata trebuie facuta
-in succesiunea facuta dupa mama,cei 4(tata,sora,fratele,eu)nu renuntam la mostenire niciunul
-iar sora mea inchiriaza apartamentul fara acordul meu verbal sau scris,ce trebuie facut in acest caz,mentionez ca apartamentul este inchiriat(pe bani)de vreo 5 ani,iar sora mea nu imparte nimic cu mine...
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: beta88 , utilizator 04:48, 3 Martie 2016
Buna ziua,
Inteleg ca in momentul de fata, sunteti doar dv si sora dv. (+mostenitori ai fratelui dv decedat exista?) mostenitori ai unui apartament asupra caruia inca nu ati dezbatut succesiunea, dar care este inchiriat doar de sora dv. iar chiria folosita doar de ea.
In acest caz, cred ca ar trebui sa purtati o discutie cu sora dv...In caz de neintelegere, va trebui sa dezbateti succesiunea si sa revina fiecaruia ce i se cuvine. apoi, fiecare isi valorifica partea cum doreste.
Fratele nostru nu are mostenitori,nu a fost casatorit.Am purtat discuti cu ea dar ea nu recunoaste ca ar fi inchiriat apartamentul,eu vazand cu ochii mei persoane care locuiesc in acel apartament.Am discutat cu ea si in legatura si cu succesiunea dar ''se face ca ploua''.Ce ar trebui sa fac sa merg la Tribunal sau?!
Ultima modificare: Marți, 1 Martie 2016
beta88, utilizator
Am inteles.
Eu va recomand sa mergeti la un notar public(nu Tribunal), va va spune exact toate actele de care aveti nevoie pentru dezbaterea succesiunii cat si costuri.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire-sora vitrega florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Suntem 3 surori:cea mare nascuta inainte de razboi,iar tatal ei a murit,apoi mama s-a recasatorit, din a doua casatorie au rezultat 2 fete,deci ... (vezi toată discuția)
Testament deduanca deduanca Bună seara. Tata e mort de 14 ani. Mai am un frate,si pe mama în viața. Nu avem succesiunea făcută. Avem un apartament cu 2 camerei. Fratele meu spune ca ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare marinica71 marinica71 tatal meu are un apartament achizitionat din prima casatorie .la acest apartament mostenitori suntem eu fratele meu si tatal meu.tatal meu imi poate vinde ... (vezi toată discuția)