avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Refuz acordare polita RCA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Refuz acordare polita RCA

In urma cu cateva saptamani, am fost implicat intr-un eveniment rutier, masina mea fiind tamponata de 2 ori, de catre o "blonda", care nu a stiut sa tina piciorul pe frana in panta. S-a facut procesul verbal, a fost gasita vinovata, insa in momentul in care s-a prezentat la politie, a venit fara polita RCA, cu toate ca avea asigurarea valabila. Agentul de politie insa nu a trecut seria RCA-ul pe procesul verbal, iar persoana vinovata refuza sa imi dea asigurarea. Ce ramane de facut in acest caz? Multumesc aniticipat
Cel mai recent răspuns: kid77xxl , utilizator 19:10, 4 Martie 2016
[ link extern ]

Cu acest link accesați baza de date CEDAM și găsiți răspunsul (dacă are RCA valabil la data accidentului și la ce asigurător).

Succes!
Nu aveti nevoie de polita de asigurare in copie, asiguratorul este obligat sa deschida dosarul de dauna.

Verificati numele asiguratorului aici (introduceti nr masinii respective si data la care s-a produs accidentul si obtineti informatii daca exista polita valabila)

[ link extern ]

dupa care mergeti la asigurator cu procesul verbal de contraventie si deschideti dosar de dauna.



Polita de asigurare este o piesa a dosarului de dauna. Explicati persoanei vinovate ca in cazul refuzului de a va da asigurarea sunteti obligat sa apelati la instanta si va suporta cheltuielile de judecata care sunt destul de mari.
ing. Ioan Ciobanu
Poate doreste sa va plateasca in numerar fara sa foloseasca polita RCA? Daca nu si nu trebuie proces de daune.
De ceva vreme nu mai ai nevoie de asigurarea celui vinovat , daca vinovatia acestuia a fost constatata printr-un proces verbal. Asa cum au spus si specialisti mai sus , verifici daca a avut asigurare la data accidentului,unde(la ce firma) , apoi mergi la aceasta cu procesul verbal, sunt obligati sa deschida, dosar. O seara buna.
Ultima modificare: Vineri, 4 Martie 2016
kid77xxl, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinovatul unui accident rutier refuza sa imi dea copia politei rca Cornea444 Cornea444 Am fost implicat intr-un accident rutier in care nu m-i s-a acordat prioritate, agentul de politie constatand acest fapt. Evenimentul s-a produs astfel: In ... (vezi toată discuția)
Temei excludere despagubire pentru rca expirat pagubit. adiardelean77 adiardelean77 Masina mea cu rca expirat a fost avariata de o masina cu rca valabil, in timp ce circulam pe un drum public. Vinovat este soferul cu rca valabil, conform ... (vezi toată discuția)
Problema cu rca in cazul unui vinovat luciane luciane S-a produs o tamponare intre un coleg si un cetatean .Prin procesul verbal de constatare emis de politie cetateanul a ramas fara permis timp de o luna deci ... (vezi toată discuția)