avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune

Am dezbatut succesiunea acum 12 ani dupa decesul tatalui. Suntem 2 surori in varsta de 52 ani si locuim Romania si USA, tatal a decedat in urma cu 12 ani, iar mama in varsta de 70 ani refuza sa faca orice mediere pentru a ne lua noi, fiicele partea de pe urma tatalui. Mama sustine ca totul este al ei, iar cand ea nu va mai fi, totul va fi al nostru. In ajutorul sustinerii acestei teorii vine concubinul mamei, caruia de 6 ani ii ofera casa, masa, bani...etc... iar pe noi nu ne accepta, dat fiind faptul ca nu am fost de acord cu aceasta relatie... Mentionam ca masa succesorala dupa tata se constituie din 2 case a cate 4 camere- pe numele tatalui si a mamei si 1 casa, terenuri, si padure pe numele tatalui- mostenite de la parintii lui. Intrebarea pe care o avem este urmatoarea: Avem sanse sa primim acceptul in instanta de a ne despagui mama , astfel incat sa ne ramana noua totul, iar mama sa isi cumpere ce doreste si sa isi duca traiul alaturi de concubin sau cine doreste... Adica sa o evacuam pe mama prin cumpararea in intregime a ceea ce ii apartine. Multumim pentru timpul pe care ni-l acordati. Am
Ultima modificare: Luni, 29 Februarie 2016
Raela_Gabriela, utilizator
Introduceti o actiune la instanta compententa pentru iesire din indiviziune. In cadrul actiunii se va efectua o expertiza care va identifica bunurile ramase, valoarea acestora, daca aceste bunuri sunt comod partajabile in natura, in caz contrar cui se vor atribui in natura si care va fi sulta ce trebuie achitata. La atribuirea in natura instanta va avea in vedere mai multe aspecte precum cota parte ce revine fiecarui coproprietar, etc.
Actiunea este supusa taxei de timbru.
VA MULTUMESC pentru comentariile pe care le-ati facut . Suntem lamurite si speram sa avem izbanda ca sa readucem pacea in sufletele noastre si in curtea bunicilor paterni.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2016
Raela_Gabriela, utilizator
Prin plata unei sulte (sume de bani) catre mama se poate legal sa deveniti propritarii intregii averii ; asta nu inseamna ca e moral ...
Acesta este un comentariu ,mai sus sunt indrumari .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama, eu și sora mai mare. Tatăl meu a murit în urma cu 25 ani dar nu am făcut taxa de succesiune.In casa părintească a rămas mama. După ceva timp mama a găsit o persoana și a ... (vezi toată discuția)
Problema tata fiica spirala spirala Buna ziua.Problema mea consta in felul urmator.Parintii au achizitionat un apartament cu 2 camere in 1993.Pe actul de vanzare cumparare ambii sunt trecuti.Erau ... (vezi toată discuția)
Succesiunea dupa 16 ani adriela6 adriela6 Va rog frumos sa ma ajutati. Tatal meu a murit in urma cu 16 ani si a avut o casa impreuna cu mama. Noi suntem 2 surori. Eu stau in casa parintilor si sora mea ... (vezi toată discuția)