avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Toleranta contraventie depasire viteza
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Toleranta contraventie depasire viteza

Buna ziua,

Recent am fost inregistrat de aparatul radar in localitate circuland cu viteza de 102 km/h. Astfel, mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de 3 luni (cu posibilitate de reexaminare) impreuna cu o amenda contraventionala de 945 RON.
Ulterior semnarii procesului verbal am inteles ca as putea depune contestatie pentru anularea masurii complementare de suspendare a permisului, datorita Ordinului 301/2005 emis de Biroul Roman de Metrologie prin care eroarea maximă tolerată pentru măsurarea vitezei în condiţii normale de trafic, pentru cinemometrele care funcţionează atât în regim staţionar, cât şi în regim de deplasare este de + 3 km/h pentru viteze de până la 100 km/h şi + 3 % din valoarea măsurată pentru viteze egale sau mai mari de 100 km/h.

Mentionez ca am achitat amenda contraventionala.

Ce sanse am sa se anuleze masura complementara?
Sa ma reprezint singur sau sa apelez la un avocat?

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 29 Februarie 2016
IONUT CRACIUN, Consultant credite si finantari
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 19:13, 29 Februarie 2016
Buna Ziua
Din experienta personala si din ce am observat in practica, instantele nu prea admit astfel de contestatii. Mai asteptam pareri.
Teoretic viteza reala putea sa fie de 99 km/h, dar cinemometrul sa inregistreze 102 km/h avand in vedere abaterea de +3 km/h. Practic viteza de circulatie putea avea orice valoare cuprinsa intre 99 si 102 km/h, in functie de abaterea la masurare a aparatului. Exista sanse ca sa se schimbe contraventia din circulatie cu o viteza ce depaseste cu peste 50 km/h limita legal cu circulatie cu o viteza ce depaseste cu 41 - 50 km/h limita legala. In acest ultim caz dreptul de a conduce nu se suspenda.
Aveti nevoie de un avocat specializat in asemenea cauze.
ing. Ioan Ciobanu
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radarele politiei Mihail Cazacioc Mihail Cazacioc Un cetatean a fost surprins de radar circuland cu viteza pe un segment de drum unde limita este de 50 Km/h si i s-a comunicat ca ar fi avut 102 km/h. I ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90 de zile Zappo11 Zappo11 Am fost sanctionat contraventional cu amenda si complementar cu suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90 de zile deoarece am fost surprins de ... (vezi toată discuția)
Amendat pentru depasirea vitezei legale, plangere contraventionala v1orel v1orel Buna ziua! Am fost detectat circuland in localitate cu 104km/h. Nu am semnat procesul verbal si inca nu sunt in posesia lui. Se poate contesta ... (vezi toată discuția)