Recent am fost inregistrat de aparatul radar in localitate circuland cu viteza de 102 km/h. Astfel, mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de 3 luni (cu posibilitate de reexaminare) impreuna cu o amenda contraventionala de 945 RON.
Ulterior semnarii procesului verbal am inteles ca as putea depune contestatie pentru anularea masurii complementare de suspendare a permisului, datorita Ordinului 301/2005 emis de Biroul Roman de Metrologie prin care eroarea maximă tolerată pentru măsurarea vitezei în condiţii normale de trafic, pentru cinemometrele care funcţionează atât în regim staţionar, cât şi în regim de deplasare este de + 3 km/h pentru viteze de până la 100 km/h şi + 3 % din valoarea măsurată pentru viteze egale sau mai mari de 100 km/h.
Mentionez ca am achitat amenda contraventionala.
Ce sanse am sa se anuleze masura complementara?
Sa ma reprezint singur sau sa apelez la un avocat?
Teoretic viteza reala putea sa fie de 99 km/h, dar cinemometrul sa inregistreze 102 km/h avand in vedere abaterea de +3 km/h. Practic viteza de circulatie putea avea orice valoare cuprinsa intre 99 si 102 km/h, in functie de abaterea la masurare a aparatului. Exista sanse ca sa se schimbe contraventia din circulatie cu o viteza ce depaseste cu peste 50 km/h limita legal cu circulatie cu o viteza ce depaseste cu 41 - 50 km/h limita legala. In acest ultim caz dreptul de a conduce nu se suspenda.
Aveti nevoie de un avocat specializat in asemenea cauze.
ing. Ioan Ciobanu