avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Retinere Cheie Auto
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Retinere Cheie Auto

Buna,
In data de 19 Decembrie 2015,in urma unui accident, am dus masina intr-un service pentru o evaluare a daunei si a face oferta cei de la servivce.
In data de 20 ianuerie dupa cateva drumuri acolo sau uitat la ea, am primt pe e-mail, devizul cu costul total a-l reparatiilor ( doar partea de tichinigerie necesitant schimbate 5 elemente pe maina ) ,urmand ca eu sa imi dau acordul daca doresc sa fac reparatia la ei in service.

Problema ii ca am luat masina de la ei in data de 10 ianuarie, iar cand am fost sa imi iau cheia si autorizatia de raparatie de la politie, mi s-a cerut suma de 300 lei, suma de care nu mi s-a spus nimica si nici nu este trecuta pe devizul de reparatie de pe e-mail !
Este legal sa mi se opreasca cheia de la masina si autorizatia de raparatie de la politie ?
Eu refuzand sa platesc aceasta suma avand im vedere ca daunele sunt mici si putea constata oricine ce anume trebuie schimbat la ea !

Am nevoie mare de ajutor !
Multumesc anticipat!:((
Nu v-au spus ce reprezinta cei 300 de lei si motivul retinerii cheii?
Nu cred ca v-au spus doar "trebuie sa ne platiti 300 de lei, nu va intereseaza pentru ce" si "nu va dam cheia ca nu vrem"!
Masina a fost reparata pe CASCO?
Daca a fost pe CASCO atunci cei 300 leo pot reprezenta fransiza pe care o plateste asiguratul. Autorizatia de reparatie ramane la service. Vreti sa o pastrati amintire?
Ultima modificare: Marți, 1 Martie 2016
cyan, moderator
Nu este pe CASCO, ii in regie proprie.
Cei 300 de lei, sunt pentru ca s-au uitat la ea(schimbat aripa, luneta, geam far etc )
Autorizatia de reparatie imi trebuie pentru a repara masina il alt service!

Este o suma mare pentru asa ceva.
Dar este legal sa nu imi de-a cheia si autorizatia?
Ori s-au uitat la ea ori au schimbat diverse piese!

Service-ul este autorizat sau este unul de "cartier" printre blocuri?

Inainte de a face constatarea nu v-au spus ca trebuie sa platiti pentru ea?

Daca nu v-au spus ca trebuie sa platiti ptr constatare si ptr intocmirea devizului si nu vor sa va restituie cheile si autorizatia de reparatie le spuneti ca veti sesiza RAR-ul, ANPC-ul si ca veti depune si o reclamatie la politie ptr sechestrarea masinii.
Service-ul este autorizat .
Nu au schimbat nimica la ea, doar s-au uitat !
Despre costuri, nu au zis nimica si nici pe deviz nu ii trecut .
Multumesc pentru raspuns !
Blitzen a scris:


Este legal sa mi se opreasca cheia de la masina si autorizatia de raparatie de la politie ?Nu este legal sa se retina cheia si autorizatia eliberata de politie
nu achitati decat in baza unei facturi
Daca nu ati convenit si semnat comanda executare reparatii,eventual va revine obligatia sa achitati constatare pentru deviz reparatii-pentru care de fapt ati introdus vehiculul in service


Alte discuții în legătură

Deviz dauna asigurator tgmm11 tgmm11 As vrea sa stiu, va rog, daca pot avea acces la devizul dupa care asiguratorul a evaluat cuantumul pagubei.Mi s.a pus la dispozitie doar nota de constatare. (vezi toată discuția)
Reparatie prost facuta la un service auto laszlo82 laszlo82 Buna seara Anul trecut in Mai am avut n accident cu masina asigurarea rca a tras de timp cat a putut si pe urma mi am reparat masina pe casco,masina find in ... (vezi toată discuția)
Problema despagubire casco ContSters162108 ContSters162108 buna ziua, problema mea este ca am avut un accident cu masina in grecia, am dus masina la un service care nu reparat masina corespunzator, adica masina are ... (vezi toată discuția)