avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Traduceri manuale de utilizare / instructiuni de ...
Discuție deschisă în Traduceri

Traduceri manuale de utilizare / instructiuni de utilizare

Va salut.
Exista vreo lege care prevede ca manualele de utilizare / instructiunile de utilizare / cataloage de prezentare pentru produse electronice / instrumente muzicale sa fie traduse (ENG->ROM) de catre un traducator autorizat sau pot fi traduse si de unul neautorizat (fara certificat de traducator de la MC sau MJ dar cu cunostinte evidente de lb. engleza si termeni tehnici) ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 12:12, 2 Martie 2016
Buna ziua,

Nu exista o lege in acest sens dar, administratorul societatii care distribuie echipamentele respective cu traducerea in limba romana trebuie sa se asigure ca instructiunile-manualele de utilizare oglindesc intocmai procedurile de utilizare si/sau manevrare, altfel raspunde pentru eventuale probleme/accidente sau erori in functionare ce se pot dovedi ca au aparut datorita unei traduceri eronate. Traducerile respective pot fi realizate impreuna cu - si/sau revizuite de inginerii specialisti care inteleg limbajul tehnic referitor la echipamentul/produsul respectiv.
In cele din urma, pentru acele echipamente se acorda o garantie legala si este evident ca firma suporta prejudicii daca vreun client sau mai multi returneaza produse si/sau le strica datorita erorilor rezultate in urma unor instructiuni de utilizare traduse eronat.
Spor la lucru si vanzari!
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa traducător firilacroco firilacroco Bună ziua, Intenționez să lucrez ca liber-profesionist în domeniul traducerilor, fiind în discuții cu o firmă pentru o colaborare. Problema este că ... (vezi toată discuția)
Activitatea de traducator nkalman nkalman In speranta ca ma indruma cineva... Daca un traducator autorizat de MJ doreste sa presteze si alte traduceri neautorizate, din diverse domenii, catre ... (vezi toată discuția)
Magazin online - traducere documente sevenx sevenx Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la cateva intrebrari in ceea ce priveste comercializarea unor produse de uz casnic si gospodaresc online 1. ... (vezi toată discuția)