Buna ziua, as avea aceasta intrebare:
In anul 2013, am inaintat cerere pentru taxa emisii poluante platita in perioada ianuarie- martie 2013. Tribunalul a admis actiunea. Curtea de Apel a respins-o, motivand ca se aplica ordonanta numarul 9. La acel moment inca nu se pronuntase curtea europeana in cauza Manea. Ulterior s-a pronuntat Curtea Europeana, insa nu am fost pe faza pentru Revizuire in termenul de 3 luni de la publicarea in JO. Intrebarea mea este: la acest moment mai pot face ceva? Daca mai inaintez inca o data actiunea? Se considera autoritate de lucru judecat chiar daca Curtea de apel a respins netemeinic actiunea mea? Nu mai pot recupera nicium aceasta taxa? Va rog si va multumesc mult!
Reviziuirea se aplica daca era cauza dvs la CEDO, nu orice alta cauza.
Nu puteti sa faceti nimic, ati pierdut in mod irevocabil, iar o noua actiune va fi respinsa ca fiind intrata in autoritatea lucrului judecat.
Imi pare rau, dar privitor la reviziuire nu aveti dreptate. Va rog studiati jurisprudenta in ceea ce priveste taxa pe emisii poluante achitata in intervalul ianuarie-martie 2013, prin prisma cauzei Manea.
Referitor la mesajul meu, ma poate indruma cineva? Pot incerca reintroducerea acestei actiuni? Va multumesc mult!
Reintroducerea aceliasi actiuni cu acelasi obiect,parti si cauza va fi repsinsa ca inadmisibila pe motiv de autoritate de lucru judecat fata de prima cauza.