avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Consimtamantul pentru divortul prin acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Consimtamantul pentru divortul prin acord

Buna seara
Desi ambii soti sunt de acord cu divortul, sotia a depus o actiune de divort cerand in principal desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotului, iar in subsidiar desfacerea casatoriei prin acordul sotilor stiind ca paratul urmeaza sa plece din tara la munca in Germania si nu se va putea prezenta la proces pt. a-si da consimtamantul la desfacerea casatoriei prin acordul partilor. A facut acest lucru numai pentru a-i face rau paratului, ea neavand nimic de castigat din asta.
Sotul nu vrea cu nici un chip sa accepte aceasta posibilitate, deoarece nu se considera vinovat si nu vrea ca o astfel de culpa sa fie stabilita definitiv in sarcina sa prin hotarare.
Intrebarea e daca paratul poate sau nu sa depuna la dosar o declaratie notariala data inainte de plecarea din tara, prin care isi da consimtamantul la desfacerea casatoriei, sau o procura autentica pentru cineva pentru a exprima consimtamantul lui la primul termen de judecata, si sa obtina astfel desfacerea casatoriei prin acordul partilor ?
Este foarte improbabil ca instanta de judecata sa incuviinteze o comisie rogatorie internationala pentru a-i lua paratului consimtamantul in Germania.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:15, 2 Martie 2016
Prin acord ar putea divorța civilizat la NOTAR.
Și în instanță, dacă e prin acord, nu mai există culpă.
Dacă se invocă culpa cuiva, atunci nu se mai poate divorța prin acord.

ORI..., ORI...! Să se hotărască ce vrea, și cum vrea.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2016
ContSters379576, utilizator
Dacă divorțează prin acordul părților nu este nimeni de vina sau nu se știe cine este de vina ca nu apare nicăieri vina cuiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort prin acord!!! silviumanta silviumanta Buna ziua! Am si eu o problema, ce se intampla daca 2 soti vor sa divorteze prin acord dar unul dintre ei are domiciliul stabilit in alta tara?Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Divort macarie laura macarie laura se poate divorta daca sotul nu este de acord sau nu se prezinta la tribunal? (vezi toată discuția)
Divort prin acordul partilor ileana1 ileana1 am o prietena plecata in Anglia,sotul ei este tot acolo;nu mai sunt impreuna,stau de ceva vreme separat;nu au copii,nu au bunuri de impartit.Vor sa ... (vezi toată discuția)