avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Patrimoniu afectiune Intreprindere individuala
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Patrimoniu afectiune Intreprindere individuala

Buna ziua.

Sunt titular al unei inreprinderi individuale si doresc sa constitui patrimoniul de afectatiune prin includerea in acesta a unui bun imobil - este vorba despre un teren obtinut prin uzcapiune, pe care il detin in coproprietate cu sotia mea. Urmeaza sa dam in fata notarului declaratiile de acceptare a trecerii terenului in patrimoniul de afectatiune al intreprinderii individuale.
Fac precizarea ca acest transfer are drept scop intocmirea unui proiect in vederea obtinerii unor fonduri europene.

Nelamurirea mea este urmatoarea:
In baza declaratiilor date in fata notarului se poate face inscrierea situatiei terenului in cartea funciara si in caz afirmativ, care sunt consecintele juridice ale acestui fapt? Se poate constitui patrimoniul de afectiune printr-o declaratie notariala in care sotia sa-si dea acordul pentru trecerea terenului ca patrimoniu pentru ii.
Exista o alta modalitate prin care intreprinderea individuala ar putea intra in posesia terenului, intrucat este o conditie esentiala in proiectul pe care doresc sa-l intocmesc.

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Cum pot vinde un bun personal catre i.i, ? sd6112 sd6112 Am o nelamurire. Va rog frumos sa ma ajutati. As vrea sa vand cateva bunuri personale catre o Intreprindere Individuala? Se poate? Daca nu se pot vinde, ... (vezi toată discuția)
Executare patrimoniu intreprindere individuala pt. debit persoana fizica CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna ziua. Am un client care in prezent a primit o somatie imobiliara de la un BEJ, prin care i se comunica faptul ca ii va fi scos la licitatie un imobil ce ... (vezi toată discuția)
Af sau srl? AngelaZ AngelaZ Buna ziua! Doresc sa infiintez un punct de vanzare de produse proaspat facute(crude,vegetariene) si alte produse in domeniu(super alimente,carti,produse ... (vezi toată discuția)