avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cum pot vinde un bun personal catre I.I, ?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cum pot vinde un bun personal catre I.I, ?

Am o nelamurire. Va rog frumos sa ma ajutati.

As vrea sa vand cateva bunuri personale catre o Intreprindere Individuala? Se poate?

Daca nu se pot vinde, cum pot sa fac sa ajunga in gestiunea I.I.-ului pentru a le putea inchiria?

Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 14:07, 10 Iunie 2020
Nu le puteti vinde pentru ca patrimoniul intreprinderii individuale nu este un patrimoniu distinct de cel al titularului. Patrimoniul intreprinderii individuale face parte din patrimoniul de afectatiune, care este inclus in patrimoniul general al titularului dreptului de proprietate. Prin urmare, ca sa "transmiteti" bunurile intreprinderii individuale, trebuie sa le includeti in patrimoniul de afectatiune destinat activitatii intreprinderii individuale. Mergeti la un notar public si cereti lamuriri in acest sens.
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Nu se poate sa le donez sau alta forma prin care sa le dau iar II-ul sa le poata inchiria mai departe ?

Multumesc
Nu se poate sa le donati pentru ca nu le dati altcuiva, tot ale dumneavoastra raman. Patrimoniul intreprinderii individuale face parte din patrimoniul dvs. Ca ele sa poata fi inchiriate de catre intreprinderea individuala trebuie sa le includeti in patrimoniul de afectatiune destinat desfasurarii activitatii intreprinderii individuale.
Si oare cum se poate acest lucru ? Sti sa-mi spuneti ?
Stiu si v-am spus mai sus: prin incheierea unui act de includere a acestor bunuri in patrimoniul de afectatiune profesionala destinat desfasurarii activitatii intreprinderii individuale. Daca nu intelegeti exact ce inseamna asta, apelati la un notar public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala caprice caprice Buna ziua : as avea o intrebare: intreprinderea individuala are capital social? daca da , cat are? multumesc (vezi toată discuția)
Executare patrimoniu intreprindere individuala pt. debit persoana fizica CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna ziua. Am un client care in prezent a primit o somatie imobiliara de la un BEJ, prin care i se comunica faptul ca ii va fi scos la licitatie un imobil ce ... (vezi toată discuția)
Patrimoniu de afectatiune Angela Stancioi Angela Stancioi buna ziua, ce inseamna patrimoniu de afectatiune si cum pot fi utilizate veniturile unui pfa in acest caz? multumesc (vezi toată discuția)