avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... intreprindere individuala
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

intreprindere individuala

Buna ziua : as avea o intrebare: intreprinderea individuala are capital social? daca da , cat are? multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 13:37, 28 Septembrie 2010
Nu are capital social. Poate sa-si constituie patrimoniu de afectatiune daca acesta a fost constituit. Detalii gasiti in OUG NR. 44/2008 la art. 22-27.
Multumesc frumos pt raspuns insa, acest patrimoniu de afectatiune ce este, este obligatoriu? Cum se constituie si in ce cuantum? M-ati ajuta f mult daca mi-ati putea raspunde. Multumesc inca o data.
Patrimoniul de afectatiune reprezinta „totalitatea bunurilor, drepturilor si obligatiilor persoanei fizice autorizate, titularului intreprinderii individuale sau membrilor intreprinderii familiale, afectate scopului exercitarii unei activitati economice, constituite ca o fractiune distincta a patrimoniului persoanei fizice autorizate, titularului intreprinderii individuale sau membrilor intreprinderii familiale, separata de gajul general al creditorilor personali ai acestora". Nu este obligatoriu ca la infiintare sa aveti un patrimoniu de afectatiune. Va sfatuiesc ca inainte de a infiinta intreprinderea sa lecturati OUG 44/2008 si veti avea raspunsuri la toate intrebarile dvs. Pentru aceasta accesati:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Patrimoniu de afectatiune Angela Stancioi Angela Stancioi buna ziua, ce inseamna patrimoniu de afectatiune si cum pot fi utilizate veniturile unui pfa in acest caz? multumesc (vezi toată discuția)
Pfa poate sa aiba drepturi si obligatii fara sa-si constituie un patrimoniu de afectatiune ? LuchianSeb LuchianSeb Buna seara. Va rog spuneti-mi cateva pareri. Potrivit art. 20 (1) din OUG 44/2008 ,,PFA raspunde pentru obligatiile sale cu patrimoniul de afectatiune, daca ... (vezi toată discuția)