avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Transfer impozit auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Transfer impozit auto

Buna ziua sotul si-a schimbat buletinul in 2.03.2011 adresa fiind la rural el pana in 2012 inclusiv a platit impozitul auto in Brasov in mediu urban,am cerut transfer dosar anul acesta in 25.01.2016 acesta ajungand la primaria teliu in mediu rural.Dupa multe demersuri am fost anuntata de cei de la primarie ca sotul trebuie inregistrat cu data de 2.03.2011,iar el trebuie sa achite si majorari in valoare de 171lei din data 2011 pana in prezent,lucru ce nu mi se normal daca eu in anul 2011-2012 am achitat la Directia Fiscala Brasov impozitul auto.Mentionez ca nu mi se pare normal ca atunci cand iti schimbi buletinul sa nu fi anuntat de cei de la primarie ce obligatii ai.Ce putem face?Va rugam ajutati-ne.
Cel mai recent răspuns: retevoescugheorghe , utilizator 07:03, 5 Octombrie 2022
Puteți face o cerere de scutire la plata majorărilor de întârzire la primăria comunei Teliu.
La Direcția fiscală din Brașov depuneți o cerere de restituire a impozitului auto plătit pe perioada martie 2011-decembrie 2012.

Soțul dvs avea obligația de a declara în termen de 30 de zile modificarea domiciliului la primăria(direcția de impozite și taxe) din Brașov.
Conform prevederilor codului fiscal în vigoare la data modificării domiciliului:
[ link extern ]

art264
4) Orice persoană care dobândeşte/înstrăinează un mijloc de transport sau îşi schimbă domiciliul/sediul/punctul de lucru are obligaţia de a depune o declaraţie fiscală cu privire la mijlocul de transport, la compartimentul de specialitate al autorităţii administraţiei publice locale pe a cărei rază teritorială îşi are domiciliul/sediul/punctul de lucru, în termen de 30 de zile inclusiv de la modificarea survenită.
din norme :
[ link extern ]

125. (1) În cazul schimbării domiciliului, a sediului sau a punctului de lucru, pe teritoriul României, contribuabilii proprietari de mijloace de transport supuse impozitului au obligaţia să declare, conform art. 264 alin. (4) din Codul fiscal, în termen de 30 de zile, la compartimentul de specialitate al autorităţilor administraţiei publice locale din raza administrativ-teritorială unde sunt înregistrate aceste mijloace de transport, data schimbării şi noua adresă.
(2) În baza declaraţiei fiscale prevăzute la alin. (1), compartimentul de specialitate al autorităţilor administraţiei publice locale transmite dosarul în vederea impunerii, în termen de 15 zile, compartimentului de specialitate al autorităţilor administraţiei publice locale de la noul domiciliu, sediu sau punct de lucru, după caz, specificând că, în baza confirmării primirii, va da la scădere impozitul cu începere de la data de întâi a lunii în care s-a schimbat domiciliul, sediul sau punctul de lucru, după caz, urmând ca impunerea să se stabilească cu începere de la aceeaşi dată la noua adresă.
(3) Compartimentul de specialitate al autorităţilor administraţiei publice locale de la noul domiciliu, sediu sau punct de lucru, după caz, verifică pe teren, înainte de confirmarea primirii dosarului, exactitatea datelor privind noua adresă, confirmând preluarea debitului în termenul prevăzut de lege.
Cei de la primaria Teliu spun ca nu au hotarare din partea consiliului local de scutire a majorarilor chiar nu pot face nimic? sa platesc majorari pe impozitul care l-am platit,nu e normal.
Ce pot sa fac daca autoritatile administratiei publice locale depaseste termenul de 15 zile transmitere a dosarului ?
În acest caz, nu este vina dvs dacă autoritățile depasesc termenul.
Ma intereseaza finalizarea transferului deoarece in acest timp am inchis contractul de leasing si doresc sa instrainez masina,... sunt blocata in acest demers deoarece ditl practic ignora Codul Fiscal! ma interesaza cum ii pot obliga sa respecte o lege a statului care stie sa penalizeze orice abatere a contribuabilului . ...

Alte discuții în legătură

Impozit pe masina platit de doua ori!!!! vioichim vioichim buna ziua .in anul 2010 mi-am schimbat buletinul de la oras la sat dar masina a ramas pe oras , am platit impozit pe ea ,sant la zi cu impozitul iar acum cand ... (vezi toată discuția)
Nelamurire plata impozit masina Monica H. Monica H. in 2007 am cumparat o masina...in 2008 m am casatorit si mi am schimbat domiciliul....intrebarea mea este: unde platesc acum impozitul pt masina??? la primaria ... (vezi toată discuția)
Schimbare acte masina dintr-un judet in altul doru6 doru6 Tatal meu si-a schimbat buletinul intr-un alt judet - Botosani si drept urmare si-a schimbat si permisul de conducere la noua adresa din buletin. Am inteles ca ... (vezi toată discuția)