avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare imobil ipotecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare imobil ipotecat

Buna seara
Am o intrebare in privinta cumpararii uni imobil.
Vanzatorul este persoana fizica, cumparatorul (eu) tot persoana fizica. Vanzatorul a imprumutat de la o ruda suma de 3000 euro in luna mai 2015 pentru care s-a inscris ipoteca in cartea funciara, fara interdictie de instrainare. Acum acea ruda nu este de acord sa primeasca cei 3000 euro si sa radieze ipoteca. Notarul mi-a spus ca pot cumpara preluand ipoteca. Intrebarea este cum scap de ipoteca dat fiind ca acea ruda a vanzatorului nu doreste sa radieze ipoteca?, ideea este ca el spera sa poata prelua el imobilul, 3000 euro fiind o suma derizorie in comparatie cu valoarea imobilului
Va multumesc anticipat pentru ajutor
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2016
calin1973, utilizator

Alte discuții în legătură

Act vanzare/cumparare lucianioan lucianioan Buna ziua, Urmeaza sa cumpar o casa la care vanzatorul mai are de achitat rate la banca. Cum va trebui sa procedez incat sa nu ma trezesc ca in urma ... (vezi toată discuția)
Uregent - contract v-c cu plata in rate, a unui imobil cu ipoteca la banca - clauze IuliaCo IuliaCo Buna ziua, Va rog mult, o parere despre claritatea si pertinenta clauzelor. Precizez ca eu sint cumparatorul, avansul in ziua semnarii este 50% din pretul ... (vezi toată discuția)
Achizitionare imobil ipotecat alexandru-fiscu alexandru-fiscu Doresc achizitionarea unui imobil (ap 3 camere) asupra carui exista o ipoteca.(cumparat prin credit ipotecar). In prezent creditul ipotecar insumeaza aprox ... (vezi toată discuția)