avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act vanzare/cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act vanzare/cumparare

Buna ziua,
Urmeaza sa cumpar o casa la care vanzatorul mai are de achitat rate la banca.
Cum va trebui sa procedez incat sa nu ma trezesc ca in urma cumpararii ,dupa ce am platit integral suma ceruta , sa nu ma trezesc ca am preluat si ratele la banca ale vanzatorului. In fapt, care sunt etapele /actele cumpararii in acest caz .
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriana Giurca , Avocat 20:55, 7 Septembrie 2013
ori le plateste el , ori, daca nu in contract va figira si banca si veti prelua creditul. daca banca are ipoteca vva trebui acordul bancii sa preluati ipoteca.
Mai mult ca sigur ca Banca are ipoteca inscrisa pe imobil. In acest caz se va obtine acordul bancii iar din pret se va achita creditul urmand ca Banca sa dea declaratie de radiere a ipotecii.
Extrasul de carte funciara eliberat in scop de informare va poate spune care sunt sarcinile de care este grevat imobilul. Daca exista o ipoteca in favoarea bancii, atunci este mai mult ca sigur ca exista si o interdictie de instrainare, astfel ca, fara acordul expres al bancii, imobilul nu poate fi instrainat. Banca ar putea consimti la instrainare doar daca:

1. actualul proprietar isi achita datoria in intregime
2. plata pretului se face in contul vanzatorului, deschis la banca creditoare, astfel incat din pretul virat banca sa-si incaseze creanta
3. incheiati cu banca un acord de preluare a creditului

Primul pas pe care ar trebui sa-l faceti ar fi acela de a discuta cu banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare apartament Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua! Am cumparat in anul 2011 un apartament prin programul Prima Casa, l-am achitat acum in 2015 si doresc sa-l vand. Care sunt pasi de urmat pentru a ... (vezi toată discuția)
Urgent! cum pot cumpara apartament ce are 2 ipoteci? Corina_Creanga Corina_Creanga vreau sa cumpar un apartament , care are 2 ipoteci. cum trebuie sa procedez? proprietarul vrea sa facem un precontract cu suma unei ipoteci si intr-o luna ... (vezi toată discuția)
Uregent - contract v-c cu plata in rate, a unui imobil cu ipoteca la banca - clauze IuliaCo IuliaCo Buna ziua, Va rog mult, o parere despre claritatea si pertinenta clauzelor. Precizez ca eu sint cumparatorul, avansul in ziua semnarii este 50% din pretul ... (vezi toată discuția)