avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vanzare imobil ipotecat cu preluarea ipotecii!!!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vanzare imobil ipotecat cu preluarea ipotecii!!!

Buna seara.
Va rog sa imi spuneti daca este posibil sa achizitionez un spatiu comercial de la o persoana juridica, spatiu ce este grevat de o ipoteca de rang I inscrisa in favoarea BRD GSG, in conditiile in care doresc sa preiau aceasta ipoteca, iar vanzatorul sa nu achite cval creditului.
Mentionez ca societatea a contractat creditul de investitii in anul 2009, sub imperiul vechiului cod civil.
Va multumesc.






Cel mai recent răspuns: definitiv , utilizator 07:56, 21 Decembrie 2011
Este o tranzactie rentabila chiar si in contextul unei eventuale executari silite.
Valoarea imobilului este foarte mare, iar suma pentru care s-a notat inscriptia ipotecara este decenta.
Trebuie acceptul bancilor.Posibil, in acest caz, te vei trezi cu sume in plus fata de ce stiai.
nu ati fost suficient de explicit.astfel:
1. daca ipoteca a fost anatamata in vederea angajarii unui credit de insusi persoana juridica,vanzarea imobilului mai mult ca sigur nu este posibila decat cu acceptul expicit, in scris al bancii(in acest sens, ar trebui sa parcurgeti contractul de credit si sa remarcati daca nu exista o clauza de interdictie expresa de vanzare a imobilului de perioada derulari creditului).Ar fi in fapt o schimbare de debitor prin cesiune sau novatie.
2 in cazul in care persoana juridica a acceptat ipotecarea imobilului in vederea garantarii unui credit pentru o alta persoana fizica/juridica, lucrurile pot fi transate mai usor(daca nu exista vreo clauza de interdictie, se poate vinde imobilul cu conditia de a se mentine ipoteca asupra lui) pana la rambursarea integrala, etc.(o alta intelegere cu banca)
Ipoteca a fost instituita pentru un credit contractat de vanzatoare si cred ca exista inscrisa si interdictia de vanzare.
Problema este daca banca este obligata sa isi dea acordul?
Nu este vorba de o novatie!
Vanzatorul va ramane in continuare debitor in contractul de credit, schimbandu-se doar garantul ipotecar (printr-un act aditional la contractul de credit,,, cred).
In toate situatiile in care exista o ipoteca inscrisa in cartea funciara, vanzarea se poate face NUMAI cu acordul creditorului. La inscrierea dreptului de proprietate in favoarea dvs ca urmare a vanzarii, la cartea funciara registratorul va va cere acordul bancii. Nici notarul nu va face vanzarea fara acest acord. De regula, banca da acordul cu obligativitatea ca notarul sa precizeze in contract clauza conform careia preluati datoria vanzatorului si mentineti ipoteca si, de asemenea, sa remiteti bancii un exemplar al incheierii si a extrasului de informare ca urmare a vanzarii. Dupa aceea se va emite un act aditional la contractul de ipoteca in care se arata ca debitor sunteti dvs, act aditional care va trebui si el inscris in cartea funciara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de credit - interdictia de inchiriere bbusiness bbusiness Buna ziua, Am un contract de credit ipotecar din 2004. In CF e inscrisa interdictia de instrainare, grevare, inchiriere. Am aplicat pentru acordul bancii in ... (vezi toată discuția)
Privilegiul vanzatorului, imobil prima casa trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Imobil ce urmeaza a fi vandut prin prima casa. Notarul spune ca : \\"vanzatorul trebuie sa renunte expres la privilegiul vanzatorului, caci altfel ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare - cumparare apartament ipotecat, riscuri florisimi florisimi Va rog sa ma lamuriti ce poate arata urmatorul paragraf dintr-un contract de vanzare: Imobilul nu este grevat de sarcini, cu exceptia ipotecii pentru suma de X ... (vezi toată discuția)