avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare - cumparare apartament ipotecat, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare - cumparare apartament ipotecat, riscuri

Va rog sa ma lamuriti ce poate arata urmatorul paragraf dintr-un contract de vanzare: Imobilul nu este grevat de sarcini, cu exceptia ipotecii pentru suma de X lei + celalalte obligatii de plata aferente creditului, precum si interdictia de instrainare si grevare, in favoarea Banca Z, de sub B2 si C1, Act aditional nr. ...., la Contractul de ipoteca imobiliara autentificat sub nr ... de BNP ..., de sub C2 si Act aditional nr. .. la contractul de ipoteca imobiliara pentru garantarea creditului ipotecar acordat in baza prevederilor Legii nr. 190/1999 privind creditul ipotecar pentru investitii nr. ... de BNP... de sub C3 , vanzatoarea obligandu-se ca, intermen de trei zile, sa obtina adresa de radiere a ipotecii din partea Bancii si ulterior, in termen de 15 zile, sa depuna la Cartea Funciara declaratia autentificata pentru radierea ipotecii, pe cheltuiala sa.
Are cumparatorul vreun risc datorita acestui paragraf? Multumesc mult!!
Cel mai recent răspuns: florisimi , utilizator 20:08, 9 Decembrie 2015
Cumparatorul trebuie sa stie din start ca la momentul in care cumpara, imobilul achizitionat este ipotecat. Vanzatorul probabil are acordul Bancii de instrainare prin care aceasta stabileste conditiile in care se va incasa pretul, in asa fel incat sa si recupereze banii din credit plus dobanzi si comisioane aferente creditului.
Faptul ca se obliga vanzatorul sa va obtina declaratia de radiere inseamna ca acesta dupa ce banca a tras din pret datoria, in calitate de creditor va sterge aceasta sarcina, ipoteca de la CF prin acea declaratie, astfel incat dvs dupa aceasta operatiune veti avea imobilul liber de sarcini.
Multumesc!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras cf pentru informare - ipoteca in favoarea bancii ralucagrecu ralucagrecu Buna ziua, Dorim sa cumparam un apartament, iar proprietarul a avut ipoteca in favoarea bancii (pe o suma echivalenta cu 1/4 din valoarea apartamentului). ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu rezerva dreptului de proprietate kamellia kamellia Buna seara, Urmeaza sa achizitionez un apartament intr-un bloc construit de un dezvoltator si am incheiat un contract de vanzare cumparare cu rezerva ... (vezi toată discuția)
Radiere inscriere cartea funciara ionut979 ionut979 Buna ziua, in 2008 am cumparat un teren extravilan. Cand am cerut extras de carte funciara am vazut ca acesta este grevat de sarcini, respectiv \"C1 ... (vezi toată discuția)