avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... radiere inscriere cartea funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

radiere inscriere cartea funciara

Buna ziua, in 2008 am cumparat un teren extravilan. Cand am cerut extras de carte funciara am vazut ca acesta este grevat de sarcini, respectiv "C1 intabulare, drept de ipoteca in baza unui contract de imprumut cu termen de restituire la data de 20/04/2010 in favoarea unei persoanei fizice;" "c2 interdictia de instrainare si grevare in favoarea persoanei fizice de la c1"; si "c3 somatia nr 1 din 15/11/2011 emisa de bancpost s.a." Va rog sa-mi spuneti cum as putea face sa radiez aceste inscrieri, tinand cont ca sunt din 2009 si 2010, deci sunt prescrise. Aceste sarcini au fost inscrise de creditorii fostei mele sotii (si ea coproprietar a terenului). Motivul pentru care vreau sa cer radierea din CF este ca s-a implinit termenul de prescriptie si acesti creditori au stat in ultimii 14 ani in pasivitate, cand puteau sa ceara vanzarea terenului, partajul, etc.
Ultima modificare: Vineri, 10 Noiembrie 2023
ionut979, utilizator
Cel mai recent răspuns: ionut979 , utilizator 18:13, 10 Noiembrie 2023
Bună seara!
Trebuie făcute demersuri pentru plata creditului daca doriți radierea înscrierile din cartea funciara SAU să dați în judecată creditorii sa invocați prescrierea sumelor datorate( dacă într-adevăr a intervenit prescripția!!!).
Recomandarea mea este să mergeți cu actele respective legate de teren și împrumut la un avocat din zona dvs.si să vă spună acesta, raportat la actele prezentate, ce aveți concret de făcut în legătură cu speță dvs.
Sa fiu mai exact, nu stiu ce cerere sa depun in instanta (actiune in constatare?) si daca trebuie sa ma indrept si impotriva oficiului de cadastru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in 2008 am cumparat un teren extravilan. cand am cerut ... ionut979 ionut979 Buna ziua, in 2008 am cumparat un teren extravilan. Cand am cerut extras de carte funciara am vazut ca acesta este grevat de sarcini, respectiv \"C1 ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare - cumparare apartament ipotecat, riscuri florisimi florisimi Va rog sa ma lamuriti ce poate arata urmatorul paragraf dintr-un contract de vanzare: Imobilul nu este grevat de sarcini, cu exceptia ipotecii pentru suma de X ... (vezi toată discuția)
Cum hotaraste litera c1, c2 si c3, stabilirea rangului inscrierii in cartea func.? ciorditu ciorditu In Incheierea primita de la B.C.P.I., se Dispune: - se intabuleaza dreptul de ipoteca legala in favoarea mea, creditorul, \"sub C1 din cartea ... (vezi toată discuția)