avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cum hotaraste litera C1, C2 si C3, stabilirea ...
Discuție deschisă în Executare silită

cum hotaraste litera C1, C2 si C3, stabilirea rangului inscrierii in Cartea func.?

In Incheierea primita de la B.C.P.I., se Dispune:
- se intabuleaza dreptul de ipoteca legala in favoarea mea, creditorul, "sub C1 din
cartea funciara";
-se intabuleaza dreptul de ipoteca legala in favoarea celuilalt creditor, "sub C2 din
cartea funciara";
-"Se transcrie somatia de plata inscrisa in Registrul electronic de inscriptiuni sub
nr. ... ", in favoarea mea a creditorului, "sub C3 din cartea funciara".

Intrebarea 1 - eu, creditorul care am deschis actiunea de executare silita si am fost intabulat la cererea mea si pe banii platiti de mine : "sub C1", in cartea funciara,
ce rang voi primi fata de celalalt creditor, intabulat cu dreptul de ipoteca legala :
"sub C2", in cartea funciara?
Rang egal provizoriu pentru ca a ridicat pretentii odata cu mine ( a subscris la ele)
in dosarele deschise de catre debitorul rau platnic impotriva mea, creditorul?
Mentionez ca, celalalt creditor nu a voit deloc sa-mi fie intabulat dreptul meu de ipoteca legala, necontribuind cu bani pentru efectuarea cadastrului si a intabularii!
Acest creditor, a tinut in loc actiunea de executare pe care am deschis-o eu, creditorul de buna-credinta!
Creditorul de rea-credinta, si-a investit hotararea cu formula executorie, platind pe un cadastrist sa-i execute cadastrul (teoretic) insa, nu i-a cerut acestui cadastrist sa-i si faca (practic), cadastrul si intabularea.
B.C.P.I., a scris in mod gresit / fals pe Incheierea pe care am primit-o (dupa ce eu, creditorul intabulat "sub C1", am depus la alt cadastrist actele si sumele cerute), ca : cererea a fost introdusa de catre debitorul rau platnic ( proprietarul garsonierei intabulate), iar chitantele primite odata cu Incheierea, au fost scrise gresit / in fals, pe numele, cu C.N.P.-ul si adresa din buletin a debitorului rau platnic.
Intrebarea 2 - Deoarece mie, creditorului de buna-credinta mi s-a transcris somatia de plata inscrisa in Registrul electronic de inscriptiuni, tocmai... "sub C3 din cartea funciara" adica, dupa creditoarea de rea-credinta intabulata "sub C2", ce rang voi
primi in acest caz ?
Intrebarea 3 - Voi primi intai eu, sulta sau creditorul de rea-credinta (ajutat de catre B.C.P.I si de toti ceilalti pe care i-a influientat prin mijloacele de care dispune)?
Va multumesc din suflet pentru bunavointa dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:29, 19 Septembrie 2016
Rangul ipotecii este data de data inscrierii la Cartea Funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care dintre creditorii concurenti au intaietate? ciorditu ciorditu Santem doi creditori care avem cate o ipoteca legala (C1, respectiv C2). Cel \"sub C1\" a platit cadastrul si intabularea care s-a facut insa, pe numele ... (vezi toată discuția)
Cadastrul cerut si platit de mine apare ca-i cerut si platit de catre debitor ! ciorditu ciorditu Eu creditorul, am fost desemnat de catre executor, sa avansez sumele necesare la un cadastrist, pentru efectuarea cadastrului si intabularii la garsoniera ... (vezi toată discuția)
Radiere inscriere cartea funciara ionut979 ionut979 Buna ziua, in 2008 am cumparat un teren extravilan. Cand am cerut extras de carte funciara am vazut ca acesta este grevat de sarcini, respectiv \"C1 ... (vezi toată discuția)