avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită care dintre creditorii concurenti au intaietate?
Discuție deschisă în Executare silită

care dintre creditorii concurenti au intaietate?

Santem doi creditori care avem cate o ipoteca legala (C1, respectiv C2).
Cel "sub C1" a platit cadastrul si intabularea care s-a facut insa, pe numele debitorului de catre BCPI ( am inteles ca asa este procedura !...).
Debitorul rau platnic, are debite restante, titlu executoriu, instiintare de poprire, notificare de la banca (de la firma de recuperari creante).
Intrebarea 1: notificarea de la banca pentru debitor este ca si un titlu executoriu ?
Intrebarea 2: data titlului executoriu care va intra la plata mai intai, trebuie sa fie dinaintea deschiderii dosarului de executare silita deschis de mine, creditorul C1 ?
Intrebarea 3: creditorul concurent, care a fost inscris in C.F. "sub C2" dupa ce a fost de rea credinta si rea vointa (nu a contribuit la plata acestui cadastru si a intabularii garsonierei), poate fi decazut (pentru lipsa de interes), de la inscrierea in C.F. sau din rangul inscrierii ipotecii sale?
Intrebarea 4: daca da, de catre cine anume (de catre executor sau in instanta)?
Din cauza datoriilor debitorului si din cauza creditorului - concurent (neloial), de rea-credinta si rea vointa, eu, creditorul care am facut demersurile si am platit taxele pentru acest cadastru si intabulare pot ramane pagubas de primirea sultei si de recuperarea cheltuielilor de executare...
Va multumesc din suflet pentru bunavointa!

Alte discuții în legătură

Cum hotaraste litera c1, c2 si c3, stabilirea rangului inscrierii in cartea func.? ciorditu ciorditu In Incheierea primita de la B.C.P.I., se Dispune: - se intabuleaza dreptul de ipoteca legala in favoarea mea, creditorul, \"sub C1 din cartea ... (vezi toată discuția)
Titularul inscris in cartea funciara poate cere radierea sultelor neplatite de el? ciorditu ciorditu Eu, creditorul am platit taxele pentru cadastrul si intabularea garsonierei debitorului rau platnic. Cadastrul s-a facut pe numele debitorului / ... (vezi toată discuția)
Cadastrul cerut si platit de mine apare ca-i cerut si platit de catre debitor ! ciorditu ciorditu Eu creditorul, am fost desemnat de catre executor, sa avansez sumele necesare la un cadastrist, pentru efectuarea cadastrului si intabularii la garsoniera ... (vezi toată discuția)