avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... cadastrul cerut si platit de mine apare ca-i cerut si ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

cadastrul cerut si platit de mine apare ca-i cerut si platit de catre debitor !

Eu creditorul, am fost desemnat de catre executor, sa avansez sumele necesare la un cadastrist, pentru efectuarea cadastrului si intabularii la garsoniera debitorului rau platnic.
Am depus sumele cerute si toate actele necesare (inclusiv copia legalizata a Titlului de Proprietate a garsonierei debitorului), la un cadastrist.

Intrebarea 1) - aveam dreptul sa depun aceasta copie legalizata a Titlului de Proprietate a garsonierei atribuite in totalitate debitorului ?
Mentionez ca, tocmai de asta i s-a hotarat sa plateasca sultele drept compensatie.

Ulterior, O.C.P.I.-ul, imi comunica in Incheiere cum ca s-a intabulat garsoniera la ... cererea debitorului rau platnic si pe chitantele eliberate odata cu Incheierea, figureaza numele, CNP-ul si adresa din buletin a debitorului !...

Aceste merite atribuite pe nedrept / in fals, debitorului rau platnic, ma pagubesc de
sumele platite de mine (creditorul), cadastristului pentru efectuarea cadastrului si intabularii, sume care nu le voi mai putea recupera neavand chitantele pe numele meu si nici datele mele din buletin nu sant scrise pe chitante!

Intrebarea 2) - de ce anume o fi considerat registatorul de cuviinta (din punct de vedere legal) sa scrie in Incheiere ca, cererea a fost introdusa de catre debitorul rau platnic iar, pe chitantele eliberate se mentioneaza numele debitorului, C.N.P.ul si adresa din buletin a acestui debitor ?

Intrebarea 3) - executorul, are dreptul sa-mi opresca chitantele originale pe care le-am primit de la O.C.P.I. (eliberate pe numele si cu datele debitorului rau platnic - in loc de numele si datele mele )?
- dar sa-mi spuna executorul, sa nu fac contestatie la O.C.P.I. ?

Cred ca, am fost mintit in fata de catre executor, ca voi primi sumele platite de mine, cadastristului, dupa vanzarea garsonierei (deoarece, nu a vrut sa-mi dea chitantele originale doveditoare, nici asa gresite).

Intrebarea 4) - cine credeti ca este responsabil de aceasta incurcatura cu caracter sicanatoriu care ma prejudiciaza deocamdata, de suma de 1000 lei:
cadastristul, registratorul, executorul sau eu, creditorul (ca am fost de buna -credinta cu toti) ?
Cui dintre cei enumerati sa ma adresez sa corecteze aceste erori, O.C.P.I.-ului ?

Cred ca, actioneaza toti impotriva mea, a creditorului si in avantajul debitorului / a creditoarei concurente (sa-i stabilesca Instanta, rangul inscrierii inaintea mea,
a creditorului, desi, am fost singurul ce m-am luptat sa obtin sulta).
Va multumesc din suflet pentru bunavointa si buna-credinta dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:43, 19 Septembrie 2016
Actele au fost eliberate pe numele proprietarului imobilului si anume debitorul din dosarul de executare.
Nu a fost niciun abuz din partea OCPI pentru ca nu puteau sa faca intabularea pe numele altei persoane decat cea a proprietarului imobilului.
In ceea ce priveste cheltuielile facute de dvs., faceti o cerere in dosarul de executare prin care solicitati si plata acestor sume.
Daca titlul de proprietate era pe numele debitorului in mod firesc OCPI a eliberat actele pe numele acestuia.Intabularea s-a facut pe numele proprietarului(debitorului).Nu aveti decat ca in dosarul de executare sa completati cererea intiala si cu cheltuielile ulterioare cererii initiale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum hotaraste litera c1, c2 si c3, stabilirea rangului inscrierii in cartea func.? ciorditu ciorditu In Incheierea primita de la B.C.P.I., se Dispune: - se intabuleaza dreptul de ipoteca legala in favoarea mea, creditorul, \"sub C1 din cartea ... (vezi toată discuția)
Care dintre creditorii concurenti au intaietate? ciorditu ciorditu Santem doi creditori care avem cate o ipoteca legala (C1, respectiv C2). Cel \"sub C1\" a platit cadastrul si intabularea care s-a facut insa, pe numele ... (vezi toată discuția)
Titularul inscris in cartea funciara poate cere radierea sultelor neplatite de el? ciorditu ciorditu Eu, creditorul am platit taxele pentru cadastrul si intabularea garsonierei debitorului rau platnic. Cadastrul s-a facut pe numele debitorului / ... (vezi toată discuția)