avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Art. 496 Cod Civil Locuinţa copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Art. 496 Cod Civil Locuinţa copilului

(5) Părintele la care copilul nu locuiește în mod statornic are dreptul de a avea legături personale cu minorul, la locuința copilului. Doar Instanța de tutelă poate limita exercițiul acestui drept, printr-o prevedere expresă, dacă aceasta este în interesul superior al copilului.
(6) Restricționarea accesului părintelui cu care copilul nu locuiește în mod statornic de a interacționa cu copilul la locuința minorului, în măsura în care interacțiunile sunt rezonabile ca durată și frecvență și nu sunt restricționate printr-o decizie expresă a instanței ori prin planul parental autentificat notarial, constituie contravenție.


Iniţiatorul vine cu explicaţii, în sensul că părintele la care nu locuieşte copilul să poată face lecţii cu copilul, să îi facă igiena, dar nu mai mult se 2-3 ore/ zi la domiciliul copilului :O X-(
Eu propun interzicerea divorţului sau despărţirii :frantic:

Mai e ceva:cum poate o lege să încalce dreptul constituţional la proprietate privată, în sensul ca cineva să intre în casa mea, pe teritoriul meu privat, dacă eu nu doresc acest lucru?
Sau este vorba de securitatea naţională dreptul la relaţii cu minorul?
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2016
Martonze, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:03, 4 Martie 2016
Eu propun interzicerea casatoriei, ca sa fie mai sigur.
5.Practic instantele dau program de vizita oricum dacă minorul nu este pus în pericol de părintele respectiv.
Se vrea a se exercita dreptul fără a exista o hotărâre judecătorească.

Nu este în interesul superior al minorului deoarece un tata periculos ar avea accesul neingradit și minorul s-ar afla în pericol.

6.Instantele nu dau restricție ci program acum.
Nu se poate sa fie contravenție fapta de a proteja copilul.

Se încearcă a se acredita ideea ca ar trebui sa existe o prezumție de bună-credință a tuturor taților.
Ce ne facem cu excepțiile.

De fapt nici nu știu dacă nu cumva regula ar fi de fapt și nu excepția. ..
Se încearcă a se acreditate ideea ca tatii se interesează de copii lor.
Regula este ca nu se interesează decât atunci când poate fi prea târziu sa mai dezvolte relații morale cu proprii copii.
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
QED. Noua lege...tatal insamantator si atat, fara drepturi, fara obligatii...pura placere. Dl avocat a facut statistica necesara.
shomo , dacă se legiferează, veţi merge zilnic la domiciliul copiilor dvs. 2-3 ore să faceţi lecţii cu copiii dvs. şi să asistaţi la igiena copiilor? Nu glumesc, imaginaţi-vă scena.
Deci v-aţi despărţit de soţie. Aţi făcut-o fiindcă nu aţi mai putut continua împreună. Prin asemenea prevederi, se obligă continuarea relaţiei, cu pretextul "copiii".
Dar imaginaţi-vă că sunteţi dvs. părintele care are în îngrijire copiii, aveţi o nouă relaţie şi fosta dvs. soţie vine zilnic 2-3 ore, în casa dvs., în prezenţa (sau absenţa) dvs. să se îngrijească de copii. Poate le face şi un ceai în bucătărie, le calcă nişte haine, etc. Vă convine?
Aceste vizite ale tatalui vor fi considerate tot doar un drept pe care daca vrea, si-l exercita, daca nu, nu va suferi nici o consecinta ? propun ca si tatal sa fie obligat.
1. sa demonstreze ca a petrecut acest timp cu minorul si inainte de despartire pentru a beneficia de acest drept~ asa cum mamele trebuie sa demonstreze ca tatal are serviciu daca doresc, in numele minorului , o contributie materiala
2. preluând o idee a utilizatorului Shomo ~in cazul in care nu vine ~ restrângerea graduala a acestui drept de legaturi pana la decaderea totala din drepturi.
3. aceste ore sa ii fie acordate si mamei in perioadele când minorul este la locuinta tatalui pt mai mult de un week-end. Atunci sa vedeti circ, daca vine fosta/ amanta acasa când e si sotia??Mai mult ca sigur va mai fi un divort si daca sunt in ecuatie si alti minori din casatorii anterioare?? Realizeaza autorul initiativei penibilul situatiei ? fostul/fosta la copilul sotiei/sotului +sotul/sotia cu copilul si fosta/amanta/fostul/fosta. Ce sa mai mentionez starea psihologica a minorilor in cauza.
4.nu fiti rele doamnelor, dupa o luna in care vin, daca vin, sigur 99% vor renunta, in aceste conditii de paritate. Problema e , in fond, ca la ei drepturile nu au atasate si obligatia de a le exercita in favoarea indeplinirii si a dreptului minorului de relationare. Este mai usor sa strigi in gura mare ca n-ai drepturi decat sa-ti indeplinesti obligatiile asumate sau, dupa caz, impuse.
Sunt numeroase tipuri de exceptii ce nu au reglementari la obiect,dar sunt tratate dupa acelasi tipar.[ viol, protectie inadecvata ~ avort refuzat pe motive..diverse,tata necunoscut sau obligat la recunoasterea paternitatii, detinuti etc.~toate înafara casatoriei . PLUS DEZINTERESUL TOTAL.
mai intai ar trebui reglementate temeinic exceptiile si sa se mai gandeasca la modificari când si daca mai ramane cineva si pentru regula lor .
d-na Martonze nu am reusit sa gasesc aceasta dezbatere, initiativa .un link ceva...
Ultima modificare: Vineri, 4 Martie 2016
nicoleta4775, utilizator

Alte discuții în legătură

Paternitate incertă -Șantaj cu bani dintr-o relație extraconjugala Anais30 Anais30 Soțul unei prietene a avut o relație extraconjugală cu o femeie căsătorită. Aceasta a născut un copil care a fost înregistrat cu numele de familie al ... (vezi toată discuția)
Nerespectare sentinta civila de mama copiilor chitu emil chitu emil Nerespectare Sentinta civila de mama copiilor.Nu aduce copiii in program de vizitare,mai mult de atat i-a invatat pe copiii sa spuna ca nu mai vor sa vina la ... (vezi toată discuția)
Am probe că soția are relații extraconjugale. se pot aduce aceste probe în instanță în vederea obținerii custodiei copiilor? bogdan.bociu bogdan.bociu Eu am probe concrete cum ca sotia mea are relatii extraconjugale ( inregistrari audio, video, martori ). Chiar au fost impreuna intr-un alt judet, cazati la ... (vezi toată discuția)