(5) Părintele la care copilul nu locuiește în mod statornic are dreptul de a avea legături personale cu minorul, la locuința copilului. Doar Instanța de tutelă poate limita exercițiul acestui drept, printr-o prevedere expresă, dacă aceasta este în interesul superior al copilului.
(6) Restricționarea accesului părintelui cu care copilul nu locuiește în mod statornic de a interacționa cu copilul la locuința minorului, în măsura în care interacțiunile sunt rezonabile ca durată și frecvență și nu sunt restricționate printr-o decizie expresă a instanței ori prin planul parental autentificat notarial, constituie contravenție.
Iniţiatorul vine cu explicaţii, în sensul că părintele la care nu locuieşte copilul să poată face lecţii cu copilul, să îi facă igiena, dar nu mai mult se 2-3 ore/ zi la domiciliul copilului :O X-(
Eu propun interzicerea divorţului sau despărţirii :frantic:
Mai e ceva:cum poate o lege să încalce dreptul constituţional la proprietate privată, în sensul ca cineva să intre în casa mea, pe teritoriul meu privat, dacă eu nu doresc acest lucru?
Sau este vorba de securitatea naţională dreptul la relaţii cu minorul?