avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi membru cetatean european
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi membru cetatean european

Buna! Sotul meu este cetatean Marocan si este student la medicina in Romania, as vrea sa stiu ce drepturi are el ca membru cetatean european? El plateste taxa universitara ca si un cetatean strain, nu ar putea beneficia de toate drepturile romanilor si sa plateasca taxa ca un student roman? Din cate am inteles are drept de munca aici, dar restul drepturilor nu se aplica, va rog? Mentionez ca acum are permis de sedere pe 5 ani.
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 22:22, 4 Martie 2016
Ati spus ca este cetatean MAROCAN, deci prin excludere nu este cetatean ROMAN. nefiind cetatean roman nu poate beneficia de drepturile unui cetatean roman si nici UE, deoarece la ultima mea ora de geografie facuta in scoala acum multi ani...Marocul nu era in Europa...si nu cred ca s-au modificat pozitionarile geografice si nici nu a fost inclusa ca tara membra UE....
Faptul ca are permis de sedere in Romania nu insemna ca este cetatean roman sau UE, el ramane cetatean marocan..in afara spatiului UE....
Nu am spus ca este cetatean roman si stiu unde se afla Marocul nu stiu de ce bateti campii, eu ceream ajutor daca nu sunteti in masura nu trebuie sa fiti ironic. Este vorba de un membru de famile cetatean roman, este sotul meu, cand i s-a dat permisul de 5 ani ne-a spus ca are drept de munca aici in Romania dar nu stim ce alte drepturi i se mai cuvin..
Ca sa fiu precisa eu nu bat campii....dvs nu distingeti intre casatoria cu un cetatean strain si cetatean roman. Faptul ca v ati casatorit cu un cetatean strain cetatean non UE nu ii da niciun drept in plus stimata doamna. Adica nu capata cetatenie romana si nici cetatenie UE. Are permis de sedere are dreptul sa munceasca si de aici drepturi ce deriva din contributiile pe care un angajator le plateste pt angajatul sau asigurari de sanatate in principal.
Acum ca moderator al acestei sectiuni va rog sa aveti grija la limbaj..una este ironia si una e jignirea. Nu v am sters msg anterior dar pot sa o fac daca continuati
Ultima modificare: Vineri, 4 Martie 2016
ContSters338589, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Membru de familie non ue (romania) Bushito Bushito Eu (cetatean roman) si partenerul de viata (cetatean liberian -non EU-) avem un copil (cetatean roman). El a obtinut permisul de sedere (valabil 5 ani) ca ... (vezi toată discuția)
Casatoria cu un cetatean din maroc - viza pentru franta ioana_d ioana_d Buna ziua, Sunt cetatean roman, in prezent locuiesc in Bucuresti dar peste o luna voi lucra in Franta(in Paris) cu contract de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)
Acte casatorie cetatean marocan monicastratulat monicastratulat Am un prieten marocan care locuieste in spania..dar nu are acte deci un Romania ñu poate veni si in un maroc poate merge dar nu se mai intoarce.ne.am ... (vezi toată discuția)