avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Avantaje cumparare teren agricol pe I.I.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Avantaje cumparare teren agricol pe I.I.

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca exista vreun avantaj pentru I.I. daca achizitionez teren agricol pe intreprinderea individuala al carui titular sunt. Precizez ca intentionez sa desfasor activitati agricole (am CAEN corespunzator) si voi obtine venituri din aceste activitati. Ma intereseaza insa daca merita sa achizitionez terenul agricol prin I.I. sau doar pe persoana fizica, avand in vedere ca terenul nu este activ amortizabil, deci nu pot deduce treptat cheltuiala cu achizitia lui.
In Codul Fiscal mai exista precizarea, pe care nu stiu daca o inteleg corect:
Costul platit pentru achizitia terenului se va deduce la momentul vanzarii acestuia
Acest lucru ar insemna ca daca vand terenul cu un pret egal cu cel pe care l-am platit la achizitie, voi inregistra un venit din vanzare egal cu cheltuiala dedusa, deci nu exista niciun avantaj. Daca vand insa cu un pret mai mare decat cel cu care am achizitionat, atunci diferenta este profit si platesc impozitul aferent. Acelasi impozit il voi plati si daca achizitionez cu un pret si vand mai scump, daca sunt persoana fizica. Dupa mine, nu vad niciun avantaj daca achizitinez terenul pe I.I. Ce parere aveti, e corecta analiza mea?

Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Deducere tva pe pfa lord_costin lord_costin Buna ziua, In urma cu cateva zile mi-am depus actele pentru PFA. La anul as dori sa achizitionez un autoturism de la un dealer din Germania. Din ce am citit ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile srl emil99 emil99 Buna ziua SRL COD CAEN: 6312 Doresc sa-mi cumpar un Espressor + Rasnita pentru birou (cost aproximativ 4500 LEI). Poate fi considerata aceasta ... (vezi toată discuția)
Doresc sa radiez un pfa neplatitor de tva MAria22222 MAria22222 buna ziua. doresc sa radiez un pfa neplatitor de tva in sistem real in luna decembrie 2023. in 2022 am achizitionat un laptop iar durata de amortizare pe ... (vezi toată discuția)