Mama mea este din anul 2008 beneficiara legii 189/2000, fiind printre altele si scutita de impozit pe casa si teren. Acum, dupa 8 ani a primit de la taxe si impozite o notificare prin care i se aduce la cunostinta ca este datoare cu impozitul pe casa din ultimii 8 ani. Din pacate nu mai are actul doveditor prin care sa faca dovada faptului ca a depus la sectiunea financiara hotararea judecatoreasca ce o scuteste de impozit, iar la sectiunea financiara acesta nu este de gasit. Ce se poate face?
Trebuie să mergeți la judecătorie pentru a obține documentul emis de aceasta prin care mama dvs a fost încadrată ca beneficiar al legii 189/2000. Apoi depuneți copie a acestui document la primărie și aduceți ca argument scutirea aplicată pe cei 8 ani care s-a făcut în baza aceluiași document depus la momentul respectiv adică în 2008.
Pe calea cea mai scurtă, fără să mai mergeți la judecătorie, solicitați printr-o cerere adresată primăriei(compartiment impozite și taxe locale), documentele în baza cărora s-a aplicat scutirea până anul acesta.
Legea 189/2000
L-ioana
Buna ziua
Tatal meu a decedat in Mai 2019 si era beneficiarul legii 189/2000. Mama mea ca urmas a legiii 189/2000 beneficiaza de scutire de taxe si impozite? (vezi toată discuția)