avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Legea 189/2000
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Legea 189/2000

Mama mea este din anul 2008 beneficiara legii 189/2000, fiind printre altele si scutita de impozit pe casa si teren. Acum, dupa 8 ani a primit de la taxe si impozite o notificare prin care i se aduce la cunostinta ca este datoare cu impozitul pe casa din ultimii 8 ani. Din pacate nu mai are actul doveditor prin care sa faca dovada faptului ca a depus la sectiunea financiara hotararea judecatoreasca ce o scuteste de impozit, iar la sectiunea financiara acesta nu este de gasit. Ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 13:36, 12 Martie 2016
Trebuie să mergeți la judecătorie pentru a obține documentul emis de aceasta prin care mama dvs a fost încadrată ca beneficiar al legii 189/2000. Apoi depuneți copie a acestui document la primărie și aduceți ca argument scutirea aplicată pe cei 8 ani care s-a făcut în baza aceluiași document depus la momentul respectiv adică în 2008.
Pe calea cea mai scurtă, fără să mai mergeți la judecătorie, solicitați printr-o cerere adresată primăriei(compartiment impozite și taxe locale), documentele în baza cărora s-a aplicat scutirea până anul acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 189/2000 IsopeascuDaniel IsopeascuDaniel Buna ziua,as dori sa ma lamuriti in urmatoarea problema: tatal meu a fost beneficiar al legii 189/2000 pana anul trecut in noiembrie cand a incetat din ... (vezi toată discuția)
Legea 189/2000 L-ioana L-ioana Buna ziua Tatal meu a decedat in Mai 2019 si era beneficiarul legii 189/2000. Mama mea ca urmas a legiii 189/2000 beneficiaza de scutire de taxe si impozite? (vezi toată discuția)
Stabilirea impozitului pe cladire la un imobil mostenit Dan57 Dan57 V-as ruga daca se poate sa-mi raspundeti la urmatoare intrebare: Tatal meu, care este beneficiar al Legii nr. 189/2000, avea un apartament impreuna cu mama ... (vezi toată discuția)