avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorii

am si eu o mare rugaminte.....
aproximativ un an in urma o persoana mia dat ceva bani imprumut....o suma destul de mare nu am putut da persoanei banii toti odata si am intrebat daca accepta ii dau in rate aceea persoana nu a acceptat sa ii dau banii in rate ci ii vvroia toti data eu nu am avut posibilitatea sa ii dau toti odata.....ACCEA PERSOANA NU MA CUNOASTE NU MA VAZUT NICI ODATA DOAR STIE NUMELE MEU SI DE UNDE SUNT....NU AM CU ACEA PERSOANA NICI UN ACT SEMNAT CUM CA MI-A DAT BANII PE UN ANUMIT TERMEN...MI IA DAT SI ATATA TOT.....si acuma imi cere banii...momentan nu am acea suma sa dau acuma dar o voi da....ea zice ca ma da la politie ... asi vrea sa stiu daca politia imiva face ceva? EU NU AM FUGIT CU BANII PERSOANA RESPECTIVA VORBESTE CU MINE
VA ROG FRUMOS SA IMI SPUNETI DACA POLITIA POATE SA IMI FACA CEVA....
Cel mai recent răspuns: laviniacostescu , utilizator 15:19, 10 August 2009
Daca imprumutatorul poate dovedi faptul ca aveti sa ii dati bani, sa stiti ca va poate actiona in instanta . Nu neaparat la politie, deoarece banii nui-ati furat.Persoana v-a imprumutat, din cate inteleg printr-un untermediar. Depinde si ce suma este, daca suma este sub 250 , poate face si doar dovada cu martori, dar cred ca este vorba deo suma mai mare, astfel incat, ar fi nevoie si de un inscris cu care sa probeze cele afirmate si inteleg ca asa ceva nuaveti.dar nu inseamana torusi ca este imposibil.Oricum, sfatul meu este sa incercati sa maivorbiti cu omul poate va va intelege.Bafta.
Daca nu este un inscris care sa probeze imprumutul, este foarte greu sa reuseasca acest lucru la instanta. Legea spune clar , macar un inceput de proba scrisa care sa se completeze cu martori.
O discutie cu aceea persoana, in care sa-i precizati si faptul ca daca nu are un inscris nu va poate face, nimic eu zic ca ajuta.
2007_rozi a scris:

Daca nu este un inscris care sa probeze imprumutul, este foarte greu sa reuseasca acest lucru la instanta. Legea spune clar , macar un inceput de proba scrisa care sa se completeze cu martori.
O discutie cu aceea persoana, in care sa-i precizati si faptul ca daca nu are un inscris nu va poate face, nimic eu zic ca ajuta.

De acord Rodica!
Politia nu poate sa va faca nimic ! Discutati amiabil cu persoana si explicati-i ca nu dispuneti de suma de bani in acest moment si ca ii veti returna banii cand veti avea posibilitatile materiale necesare!B-)
din pacate persoana respectiva nu vrea nici cum sa inteleaga ca nu am sa ii dau acuma.....i-am explicat si numa cu amenintari e....ma da la politite ca apeleaza la cineva,,,,eu sunt plecata din tara acuma si ea are doar hartia cu care mi-a trimis banii prin money gram nu stiu daca o ajuta acea hartie la ceva pentru ca am zis acea persoana nu m-a vazut nici odata imi stie doar numele.....nu ma ascund de ea ca sa zic ca nu da de mine tot timpu imi zice ca eu o mint.....
deci sa inteleg ca mare lucru cu amenintarile nu poate sa rezolve decat sa astepte?????
multumesc din inima pentru raspunsuri
Hartia prin care v-a trimis banii constituie proba si cu aceasta poate dovedi ca v-a dat bani.deci, totusi exista ceva. Insa, poitia nu are a face in acest caz, problema, daca nu o rezolvati amiabil, poate ajunge la instanta civila.

Alte discuții în legătură

Furt la ora 22;30 sorinel99 sorinel99 a seara am iesit de la munca si la bariera am fost aprit si tras afara din masina de cumnatul meu care mia luat masina e adevarat ca nu e transcrisa pe numele ... (vezi toată discuția)
Cale de atac ADRIANACIONCA ADRIANACIONCA In urma cu 5 ani am divortat de fostul meu sot. Inainte de casatorie am cumparat un teren si am inceput o constructie impreuna cu parintii mei. Dupa casatorie ... (vezi toată discuția)
Imprumut de bani intre persoane fizice vali1504 vali1504 Salutari , Problema mea consta in faptul ca o persoana mi-a trimis niste bani in baza unor favoruri/obiecte pe un joc prin contu bancar , deci are doua hartii ... (vezi toată discuția)