avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ccc 2
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ccc 2

Buna ziua,

Am nascut primul copil in data de 01.05.2014 si ar trebui sa ma intorc la lucru cu o luna inainte ca copilul sa implineasca 2 ani (01.04.2016). Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc pe 11.04.2014 (adica la 2 saptamani dupa ce ar trebui sa ma intorc la lucru dar inainte de a implini primul copil 2 ani). In acest caz cum se procedeaza? Pot cere continuitate pentru ccc2 sau trebuie sa intru in prenatal (ce acte ar trebui sa semnez la angajator si cu ce data ar trebui sa duc prenatalul). Mentionez ca sotul nu a depus cerere pentru acea luna din ccc deoarce nu am stiut ca se depune cu o luna inainte si acum e prea tarziu. Va multumesc si va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:11, 8 Martie 2016
Deoarece ce de-al doilea copil se va naste dupa ce se termina durata CCC pentru primulcopil, veti intra in CCC la fel cm ati facut si pentru primul copil.

In acest caz, la terminarea CCC1 se va relua activitatea,urmand cu aceeasi zi sa intrati in concediu de maternitate (pre si postnatal) si apoi in CCC pentru cel de-al doilea copil.

Dupa nasterea celui de-al doilea copil, formulati o cerere catre angajator prin care solicitati acordarea CCC .La cerere atasati copia certificatului de nastere a copilului.

In termen de 60 dezile lucratoare de la data incetarii concediului de maternitate , veti depune un nou dosar la Primarie pentru acordarea indemnizatiei pentru CCC.

Perioada de concediu pentru cresterea copilului este perioada eligibila pentru calcululcelor 12 luni necesare pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC , potrivit art.2 alin.5 lit.g din OUG 111/2010.

OUG 111/2010
art.2
....
(5) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
....
g) au beneficiat de concediu şi indemnizaţie lunară pentru creşterea copilului;
.....
1. Ati mai pus aceasta intrebare si pe:
www.avocatnet.ro/content/for...

2. Cititi si raspunsul mei de acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuitate ccc2 mihaelaiulian mihaelaiulian Subiect: ccc 2 Buna ziua, Am nascut primul copil in data de 01.05.2014 si ar trebui sa ma intorc la lucru cu o luna inainte ca copilul sa implineasca 2 ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru al doilea copil dutcaandrea dutcaandrea Buna ziua as dori daca se poate raspuns la o intrebare din data de 23 mai 2015 sant in concediu de maternitate pe perioada de 2 ani cu toate formele legale ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru al doilea copil aba1011 aba1011 Buna ziua.Am un copil de 10 luni si beneficiez de indemnizatia de 85% sau cat a mai ramas 70-75%,daca sunt insarcinata din nou ce indemnizatie voi mai primi la ... (vezi toată discuția)