avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere art.207 al.1 c.pen.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere art.207 al.1 c.pen.

Buna ziua! Ce se intampla daca cineva a facut o plangere in legatura cu art 207 alin 1 si ulterior a retras plangerea?
Cel mai recent răspuns: adrianflorin07 , utilizator 20:47, 8 Martie 2016
Pe santaj nu se poate retrage plângerea.
Se pot găsi însă variante juridice dacă fapta concreta nu este grava sau nu este dovedita.
Fapta nu este dovedita! In lipsa dovezilor ce se poate intampla?
Se poate dispune clasarea.
Ok , va multumesc ! Scuzati ca intreb dar nu stiu, clasarea ce inseamna si ce se intampla de regula in urma clasarii?
Clasarea este o modalitate de încetare a procesului penal in faza de urmarire penala si se dispune cand se constata existenta unui impediment la punerea în mişcare şi exercitarea acţiunii penale.

Alte discuții în legătură

Dosar penal clasat cioarec carmen cioarec carmen Ce înseamnă dosar penal clasat şi aplicare sancţiune administrativă cu amenda ? Este acelaşi lucru cu NUP ?Ce consecinţe are amenda ? (vezi toată discuția)
Pot fi constransi? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Stiu ca infractiunile de santaj si amenintare se probeaza cu martori.Daca atunci cand s-au intamplat acele lucruri,au existat martori,eu ii numesc,dar ei ... (vezi toată discuția)
Care este organismul de control al politistului? uira uira Care este organismul de control al politistului? Daca un politist nu face ce dispune procurorul, unde pot face plangere? Procurorul poate fi reclamat la ... (vezi toată discuția)