avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Deci mama mea s-a recasatorit in anul1979 cu tatal meu vitreg ,impreuna cu acesta procedand in anul 1990 la cumpararea unui apartament cu 2 camere ,apoi in anul 2000 au cumparat un garaj auto si un autoturism ,
-in anul 1989 s-a nascut sora mea (copilul mamei mele cu actualul ei sot la acea vreme),toti 4 locuind in acelasi imobil
-in anul 2014 tatal meu vitreg a decedat ramanand eu mama si sora,dar nici pana in prezent nu a facut masa sucesorala,totusi acum o luna a vandut garajul la notariat
intrebarea mea este1. putea vinde acel garaj fara a face masa sucesorala?si 2.poate sa instraineze apartamentul sau autoturismul fara consimtamantul meu?

va rog sa ma lamuriti cat mai detaliat
Buna ziua,
Nu putea vinde nimic fara dezbaterea succesiunii.
Vedeti daca nu cumva a dezbatut succesiunea la notar.
Atentie dezbaterea succesiunii de pe tatal vitreg nu va priveste pe dumneavoastra ci doar pe mama si pe sora vitrega.
Din ce bani au cumparat garajul si pe ce nume?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la mostenire dupa moartea mamei - succesiunea nu s-a deschis si tata vrea sa vanda flore flore Locuiesc intr-un apartament cumparat de parintii mei,mama a decedat in 2001.Mentionez ca eu locuiesc in acest apartament impreuna cu tatal meu dar nu ne ... (vezi toată discuția)
Succesiune tata decedat promocris promocris Buna ziua .Tatal meu a murit si as vrea sa deschid succesiune dupa el. Mosteniori sunt mama mea, eu si fratele meu, plus un frate vitreg .Din cate stiu eu, ... (vezi toată discuția)
Mari probleme succesiune-cu un farte bonlav handicapat al carui curator legal sunt benga112 benga112 Speta: Tatal meu a fost casatorit cu mama mea.Mama a murit in 1965.In anul 1970 tata sa recasatorit. Cu mama vitrega are un copiil ,,RETARD MINTAL SEVER,, In ... (vezi toată discuția)