Buna ziua. Daca am un imobil, proprietate personala, pe care l-am comodat unei Intreprinderi Individuale ce isi desfasoara activitatea in acest imobil, dar sediul social al Intreprinderii este in alta parte, trebuie sa fac evaluarea la acest imobil si imi creste impozitul sau ramane acelasi ca si pana acum?
ART. 458 Cod fiscal - Calculul impozitului pe clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice
(1) Pentru clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea unei cote cuprinse între 0,2 - 1,3% asupra valorii care poate fi:
a) valoarea rezultată dintr-un raport de evaluare întocmit de un evaluator autorizat în ultimii 5 ani anteriori anului de referință, depus la organul fiscal local până la primul termen de plată din anul de referință;
b) valoarea finală a lucrărilor de construcții, în cazul clădirilor noi, construite în ultimii 5 ani anteriori anului de referință;
c) valoarea clădirilor care rezultă din actul prin care se transferă dreptul de proprietate, în cazul clădirilor dobândite în ultimii 5 ani anteriori anului de referință.
Impozitare imobil
nuti_m
Buna ziua,
In urma partajului, am dobandit o cladire industriala cu destinatia hala de productie.
Aceasta cladire, pe timpul casniciei a constituit bun ... (vezi toată discuția)