Buna ziua! Va rog frumos sa imi spuneti daca ma incadrez in prevederile acestei legi daca: am contractat un credit de nevoi personale cu ipoteca in franci elvetieni. Am fost executata silit de catre banca in 2011. Si desigur ca am si poprire pe salariu pentru diferenta intre pretul cu care s-a vandut apartamentul si valoarea creditului.Aceasta diferenta si implicit si poprirea creste mereu si mereu.Practic in tot acest timp nu am platit mai nimic.Mi s-a explicat de catre banca faptul ca se tot calculeaza intarzaieri si penalitati pana la terminarea sumei, adica muult timp de aici inainte.
Si as dori sa stiu daca astfel de credit intra sub incidenta acestei legi, daca ea se va vota si cu caracter retroactiv si astfel sa scap de poprirea pe salariu.
Multumesc!
Asteptam sa intre in vigoare legea si abia apoi vom vede cine se incadreaza si cine nu.
Deocamdata sunt doar discutii, in sensul ca bancile nu sunt de acord sa se aplice creditelor in vigoare, iar initiatorii legii sustin ca de fapt n-ar fi retroactivitate a legii daca se aplica si celor in vigoare.
Din păcate nu aveți cum să vă încadrați. Se încadrează doar cei care, la data intrării în vigoare, sunt proprietari ai imobilelor ce vor fi date în plată.
Multumesc pentru raspuns
.Dar m-ar fi interesat sa stiu daca acest tip de credit (garantat cu imobilul, nu contractat pentru construirea unui imobil) intra sub incidenta legii.
Sigur ca de-abia dupa ce o vom vedea publicata in Monitorul Oficial vom putea discuta "pe concret"
Multumesc si domnului Ilie 1111 pentru raspuns. Am intrebat deoarece intr-una dintre discutiile pe care le-am citit si auzit s-a pus problema retroactivitatii, adica sa beneficieze de aceasta lege si cei ca mine, si cu casa executata si cu poprire pe salariu.
Da, am intuit sensul întrebării dumneavoastră.Însă, retroactivitatea, dacă va fi, va fi aplicată contractelor în derulare la data întrării în vigoare a legii, sau celor aflate în executare la acea dată, dar cu condiția să poată fi urmată procedura dării în plată. Însă, în cazul dumneavoastră, nu mai aveți cum să dați imobilul băncii, este al altcuiva acum.
Contract bancar
dislexic
In urma unui contract de imprumut inchiat cu o banca, X este in imposibilitate de a plati 2 rate.
Banca, printr-o firma de avocatura , someaza cu inceperea ... (vezi toată discuția)