avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... fila CEC anulata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

fila CEC anulata

Vreau sa fac o plangare penala impotriva unui client care mi-a dat pentru marfa ridicata o fila CEC anulata fiind si in interdictie bancara. Ma puteti ajuta cu un model de plangere penala? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 10:21, 12 August 2009
Plangerea este- Subsemnatul(a) , domicilat(a) in str......, nr........sau bl.,sc....., et., ap. ........,in localiatea ........, jud....,



formulez plangere penala impotriva......,scrieti adresa ,expuneti motivele in fapt (cum s-a intamplat ) si temeiul de drept - art....din codul penal data si semnatura .In josul paginii scrieti DOMNULUI PROCUROR AL PARCHETULUI DE PE LANGA JUDECATORIA .........., iar sus veti scrie DOMNULE PROCUROR......O veti depune in dublu exemplar la grefierul de servici si mai faceti un exemplar pentru dvs. pe care veti primi nr. de inregistrare.
Puteti folosi si modelul urmator:

ANTET societate
Nr. inreg. ----/ data ----

Către,
PARCHETUL de pe lângă JUDECATORIA

DOMNULE PRIM PROCUROR,

Subscrisa societatea comercială ___, persoană juridică română cu sediul în ___, înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul __ sub nr. __, având codul fiscal__ şi cont bancar __ deschis la ____, reprezentată legal de administrator dl. ___, formulăm prezenta
PLANGERE PENALA
împotriva societăţii comerciale ____, persoană juridică română cu sediul în ____, înmatriculată la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul ____ sub nr. J ___, cod fiscal _____, reprezentată de dl. ____, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune prevăzută şi pedepsită de art. 215 alin. 4 cod penal
MOTIVELE PLANGERII
În fapt,
_____
În drept,
Fapta constituie infracţiunea de înşelăciune prevăzută şi pedepsită de art. 215 alin. 4 cod penal.

În dovedirea plângerii, înţelegem să ne folosim de proba cu acte, sens în care ataşăm prezentei următoarele:
____


S.C. ___ S.R.L.
Administrator,
___




DOMNULUI PRIM PROCUROR AL PARCHETULUI DE PE LANGA JUDECATORIA ____
Multumesc pentru ajutor.
In cazul dvs este clara fapta fiind vorba de inselaciune conform art .215 alin.4 cu fila CEC!
Inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasa a unei fapte adevarate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos material înjust şi daca s-a pricinuit o paguba, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 12 ani.
Înşelaciunea savârşita prin folosire de nume sau calitaţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 15 ani. Daca mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplica regulile privind concursul de infracţiuni.
Inducerea sau menţinerea în eroare a unei persoane cu prilejul încheierii sau executarii unui contract, savârşita în aşa fel încât fara aceasta eroare, cel înşelat nu ar fi încheiat sau executat contractul în condiţiile stipulate, se sancţioneaza cu pedeapsa prevazuta în alin. precedente, dupa distincţiie acolo aratate.
Emiterea unui cec asupra unei instituţii de credit sau unei persoane, ştiind ca pentru valorificarea lui nu exista provizia sau acoperirea necesara, precum şi fapta de a retrage, dupa emitere, provizia în totul sau în parte, ori de a interzice trasului de a plati înainte de expirarea termenului de prezentare, în scopul aratat în alin. 1 daca s-a pricinuit o paguba posesorului cecului, se sancţioneaza cu pedeapsa prevazuta în alin. 2 Înşelaciunea care a avut consecinţe deosebit de grave se pedepseşte cu închisoare de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.”
B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fila cec ContSters111614 ContSters111614 Buna ziua.As dori daca se poate un raspuns:acum mai bine de un 1 an am trimis marfa la un client care in schimbul ei a trimis o fila cec in alb doar semnata ... (vezi toată discuția)
Complicitate picika picika buna cu ce se pedepseste complicitatea in inselaciune? multumesc (vezi toată discuția)
Antrenarea raspunderii penale Dima Mihaela Dima Mihaela Buna ziua Am urmatoarea problema : am preluat de la o persoana o societate comerciala. La prima verificare, din actele contabile situatia era exact cea ... (vezi toată discuția)