avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cine plateste facturile daca chiriasul (persoana ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cine plateste facturile daca chiriasul (persoana juridica) a decedat?

buna ziua!am inchiriat un imobil unei firme care a deschis un magazin mixt in apartametul respectiv.totul a fost ok pentru un timp pana cand patronul firmei respective a decedat iar firma a intrat in insolventa ramand facturile de utilitati neplatite.in contract este specificat ca firma respectiva are obligatia de a platii toate utilitatile, pe unele facturi apare si numele firmei respective.in aceasta situatie ce este de facut? trebuie sa suport eu plata utilitatilor ca si proprietar?
Succesorii mostenesc atat activul cat si pasivul. Poate persoana decedata mai avea si alte bunuri pe care le puteti executa pentru acoperirea facturilor neachitate si a chirieim
Singura modalitate de a recupera datoria este inscrierea creditorului la masa credala in cadrul acelui dosar de insolventa
De la momentul intrarii in procedura insolventei, sunt suspendate de drept toate actiunile si toate formele de executare impotriva debitorului.
Este necesar sa trimiteti o cerere de inscriere la masa credala, insotita de documentele justificative, in dublu exemplar.
Urmeaza ca judecatorul sa stabileasca termen pentru depunerea cererilor de inscriere la masa credala, care este diferit de termenul de judecata, care este de verificare a indeplinirii procedurilor specifice insolventei .
In mod normal, administratorul judiciar este obligat sa trimita notificare catre toti creditorii regasiti in contabilitatea debitorului.
catalinpatrascu a scris:
trebuie sa suport eu plata utilitatilor ca si proprietar?

Da. Catre asociatia de proprietari, dumneavoastra aveti obligatia sa platiti sumele repartizate acelui apartament pentru ca sunteti proprietar.
Apoi incercati sa recuperati ce puteti in urma lichidarii acelei firme, asa cum s-a spus mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere la masa credala georgia78 georgia78 poate sa-mi spuna si mie cineva care este procedura de recuperare a unor debite de catre primarie in cazul firmelor care intra in procedura insolventei? am ... (vezi toată discuția)
Inscriere la masa credala - procedura Krissia . Krissia . O firma are deschisa procedura de lichidare judiciara, dosarul fiind pe rol inca la instanta de judecata. S-a stabilit termen in septembrie pt inscrierea ... (vezi toată discuția)
Deschiderea falimentului? corstef corstef Buna ziua Sunt inscris la masa credala a unei societati cu care am avut un contract de inchiriere. Dupa expirarea contractului, aceasta debitoare a ... (vezi toată discuția)